El realisma anglès

Páginas: 9 (2105 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
EL REALISME ANGLÉS / AUTORS
CHARLES DICKENS (1812-1870)
Va néixer a Portsmouth, fill d’una família modesta. Per dificultats econòmiques familiars va haver de deixar els estudis. Amb dotze anys ja estava empleat en una fàbrica de botes. Més tard va entrar al servei d’un advocat. Apassionat per la literatura, aconseguí un lloc com a estenògraf (taquigrafia) d’una revista.
L’any 1836 publica elseu primer llibre de contes Els esbossos de Boz. Un any més tard Les aventures de Pickwick. llibre que té un èxit immediat. Fa després molts viatges i es casa. Més tard se separa i es dedica a fer conferències per Anglaterra, França i Estats Units. Mor l’any 1870.
Com a trets característics convé destacar la tendència a la idealització, la tendresa i el sentimentalisme, el qual contrasta amb laduresa de les situacions que descriu. En les seves obres presenta una denúncia davant d’una societat desigual i creadora de pobresa.
Pràcticament totes les seves novel·les apareixeran en publicacions mensuals o setmanals.
Les seves obres més importants són:
Oliver Twist (1837-1839): argument, personatges i temes. (pel·lícula de Roman Polanski -2005-)
INFORMACIÓ SOBRE L’OBRA: Els indicadorsmorals de l’Anglaterra d’aquesta època sobre els pobres deien que la pobresa i el vici estaven connectats i, a més, que tots dos eren hereditaris: els pobres es consideraven dolents des del naixement. Dickens utilitza esta obra per criticar la idea de que els pobres estiguin destinats per naturalesa a una vida de degradació i desesperació i també per descriure l’ambient de misèria que es viu en unagran ciutat com ara Londres. Alguns personatges, Nancy i Oliver, neguen clarament que els pobres no tinguin sentit innat del bé i del mal. També fa evident que el sistema de justícia són corruptes i injusts i la protesta de Dickens envers la pena capital. Oliver Twist és ple de robatoris. Alguns són comesos per criminals, com Sikes contra gent respectable, mentre que d’altres són comesos per gentrespectable contra els pobres, per destacar l’opressió dels pobres per part de les classes dominants. En la novel·la Dickens resumeix la seva visió moral i religiosa: d’una banda, considera que creure fermament en Déu és un requisit essencial per la felicitat terrenal; de l’altra, no és especialment amable amb personatges que parlen de valors cristians però es comporten sense cap benevolència, ésa dir, hipocresia religiosa. El llenguatge dels personatges reflecteix la classe social a la qual pertanyen (ús de col·loquialismes dels personatges de classe social baixa).
És un retrat de la societat londinenca del segle XIX: món dels lladres i de la corrupció.
ARGUMENT: Oliver és un petit orfe que ha perdut a tots dos pares, d'els qui solament posseeix un mocador de seda que li va brodar laseva mare quan era bebè. Passa els seus primers anys en l'asil de la senyora Mann. Igual que la resta de nens en l'orfenat, Oliver sofreix contínuament de gana. Els nens decideixen llavors jugar a qui d'ells demanarà més menjar i Oliver resulta ser el triat. En el sopar d'aquesta nit, després de la seva ració normal, es dirigeix al director de l'orfenat i li demana més menjar. A causa d'aquestepisodi és ratllat de problemàtic pel Sr. *Bumble, el bidell i el director, qui ho ofereix com a aprenent a qualsevol que ho vulgui contractar. Així, Oliver es converteix en aprenent de l'enterrador *Sowerberry; no obstant això, es baralla amb un empleat de l'enterrador i decideix escapar a Londres. Als afores de la ciutat, cansat i famolenc, coneix a Jack *Dawkins, qui li ofereix un lloc onallotjar-se a Londres. Ple d'innocència, Oliver es veu immers al món del *hampa londinenc i es troba enmig d'una banda de nois carteristes, dirigida pel malvat *Fagin. Londres és descrit com una successió de *laberínticas carrers i carrerons, patis pel que Oliver és arrossegat, i en els quals percep la pobresa, la brutícia o la delinqüència. En aquesta ciutat, coneix a una dona anomenada Nancy, qui es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Angles
  • angles
  • Angles
  • angles
  • Angles
  • angles
  • Angles
  • Salidas en les angles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS