Electricitat

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Electricitat: circuits
Introducció:
La instal·lació elèctrica de casa serveix per fer arribar energia als aparells perquè funcionin. Algunes d’aquestes instal·lacions estan connectades a unacentral de producció elèctrica. Els circuits elèctrics són la tecnologia en què es basen la majoria d’aparells que ens faciliten el dia a dia.
Circuits:
Els nostres aparella NO consumeixen electrons.Els electrons són matèria, que ni es crea ni es destrueix. La càrrega tampoc pot acumular-se en una quantitat excessiva sense produir accidents.
Els mateixos electrons que arriben a la bombeta surtenper l’altre born de manera que ni es creen ni es destrueixen, ni tampoc s’acumulen. Això és així perquè hi ha circulació. És el seu moviment que proporciona energia a la bombeta per fer llum.
Sivolem fer arribar un corrent elèctric a un punt i mantenir-lo circulant, cal que sempre tingui un camí de tornada. En tot aparell elèctric, perquè pugui funcionar, el circuit ha de permetre l’arribada ila tornada del corrent.
En un circuit imprès, les connexions asseguren l’alimentació de dispositius i microprocessadors. Aquí cada element també ha de formar part d’algun camí de recorregut tancat,que poden ser molts i molt diferents.
Un circuit elèctric no és només un camí tancat format de cables i connexions. Cal posar les càrregues en moviment amb generadors i fer treballar el corrent ambreceptors. A més, també s’han d’instal·lar dispositius de control i seguretat.
Elements d’un circuit:
* Generador elèctric: permet transformar energia mecànica, química, lumínica o d’una altremena en energia elèctrica. És caracteritza per el tipus de corrent (CC o CA) i el voltatge que subministra.
* Conductors: permeten el pas del corrent elèctric i el condueixen per on nosaltresvulguem.
* Receptor: és l’encarregat de transformar energia elèctrica en altres formes d’energia útils per satisfer diferents necessitats. Hi ha alguns que tenen molta potència (que gasta molt), la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat i electronica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS