Els magatzems Carson

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
Magatzems Carson, Piere, Scott
1. Documentació breu:
Els magatzems Carson, Pirie Scott van ser creats per Louis Sullivan (Boston 1856-Chicago 1924) entre el 1899 i el 1901, ampliat entre 1903 i1904, lligat a la revolució industrial. És construït a Chicago (Estats Units). Està elaborat per ferro, formigó i vidre. És un edifici civil.
El seu sistema constructiu són noves tècniques i materialsindustrials (esquelet de ferro, pilar de formigó)

2. Anàlisi Formal:
Els elements de suport són els pilars, fets de formigó armat que constitueixen tota una carcassa metàl·lica que suporta el pesde l’edifici. Gràcies a aquest formigó té més comprensió, plasticitat i molta més resistència al foc, cosa bastant essencial en els edificis del moment. El mur queda totalment alliberat de la sevafunció de càrrega, ja que així permet obrir-hi finestres grans de vidre, dissenyar el interiors lliurement i fer els edificis molt més alts. Aquests pilars, a l’interior de l’edifici es transformen encolumnes de fust nu amb originals capitells. L’element sustentat és la gran coberta plana que tanca la part superior de l’edifici. Un altres element molt important, és l’ascensor elèctric, que va serconstruït per Siemens l’any 1887.
La coberta de cada planta és plana.
La tendència racionalista i funcional i el predomini de la línia recta contrasta amb l’abundància d’elements decoratius quetrobem bàsicament a la part de la coberta i al primer cos de l’edifici a peu de carrer. Per la decoració de les columnes de la part superior i la coberta es va utilitzar la terracota (escultura depetites dimensions que es fa amb aquest tipus d’argila) que és un material molt lleuger.
Els aparadors de la base de l’edifici, i sobretot els del pavelló circular, estan emmarcats per
bandesd’ornamentació naturalista que recorden al Modernisme, feta a partir de fulles d’acant lobulades, espinoses i bandes espirals. El material utilitzat en aquest cas és el ferro fos.
L’espai exterior, té dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • magatzems carson
  • Carson
  • Grans Magatzems
  • Rachel carson
  • Ben Carson
  • Rachel Carson
  • Ben Carson
  • David Carson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS