Emperadors Romans

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
LES QUATRE GRANS CRÒNIQUES

EL LLIBRE DELS FETS DE JAUME I

Aquest llibre parla sobretot de les seves conquestes militars. El rei hi relata els episodis més rellevants de la seva vida. En elpròleg es refereix als seus “pecats mortals i venials”, però només els insinua, no els explica.
No conta sempre els fets tal com van passar, sinó que es basa en el record que en té molts anys després.
Eltext és viu i espontani, ens permet imaginar els gestos del monarca o les seves inflexions de veu, poderosa quan relata un combat, suau quan fa una confidència.

LA CRÒNICA DE BERNAT DESCLOT.

Secentra en el regnat de Pere el Gran, el fill i successor de Jaume I que va començar a governar als trenta-sis anys i va fer-ho només durant nou.
Parla d’esdeveniments contemporanis. Pere el Gran,el rei que va ser el protector del trobador Cerverí de Girona, va continuar l’expansió de la Corona catalanargonesa per la Mediterrània.
La crònica Desclot és la que té més estil més neutre, mésdesapassionant. Desclot fa un ús hàbil dels diàlegs, que transmeten els sentiments dels protagonistes de l’escena narrada, descriu amb realisme personatges com el rei Jaume I. També hi apareixen tòpicsliteraris.

LA CRÒNICA DE RAMON MUNTANER

Ramón Muntaner va ser un funcionari reial i soldat. Nascut a Peralada. La crònica tracta del període històric comprès entre el 1208, data de naixement deJaume I, i el 1328, data de la coronació d’Alfons el Benigne al palau d’Aljafería de Saragossa, al qual Muntaner va assistir com a representant de la Ciutat de Valencia.
Parla dels monarques que vaconèixer en aquest esdeveniment que va viure. En el pròleg de la crònica explica que se li va aparèixer en somnis un vell vestit de blanc que li mana que redacti “un llibre sobre les grans meravelles quehas vist que Déu ha fet a les guerres on tu has estat”. Per això Ramon Muntaner utilitza la primera persona narrativa.
Utilitza un estil viu i espontani, usant marques d’oralitat, també usa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Emperadors
  • Analiza Romanse
  • temples romans
  • noms romans
  • Romanse del feo
  • Romans
  • El romanse
  • romanse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS