Empressa

Páginas: 6 (1393 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
[pic]





















Clara Verdaguer Ribas

2n B E.I.E







Cas 1

Al·lot serveis educatius, formació i lleure, sll.

Escola Bressol “El Passeig”.

Entitat col·laboradora: Entitat pública

Activitat: Educació

Província: Barcelona

Comarca: Barcelonès

Municipi: L’Hospitalet de Llobregat. Barri de Bellvitge

Data d’inici: 1981

Capitalinicial: Fins 15.000 euros

Nombre de treballadors/es: 15

Forma jurídica: Societat limitada laboral



Ús d’algun servei de suport a la creació d’empreses:

No



En cas afirmatiu, quins?

[pic]





Descripció de la iniciativa:

Educació als infants de la zona de Bellvitge, en l’àmbit de 0-3 anys. Amb diferents propostes del dia a dia i combinacions d’horaris per a lesdiferents famílies. Proposta innovadora i creativa on la màxima preocupació és respectar el ritme de l’infant i potenciar-lo globalment.



Origen de la idea:

Eren 15 educadores, molt joves, gairebé sense experiència en l’àmbit de les guarderies. Aquestes educadores es coneixien des de molt joves, i van decidir muntar la seva guarderia pròpia i així desenvolupar tot el coneixement i agafarexperiència.



Motivacions principals per crear l’empresa:

El repte que suposa.

Dedicar-me al que m’agrada.

Guanyar diners.

Ser el meu propi/pròpia cap.

La independència que proporciona.

Demostrar les meves capacitats.

Sortir de l’atur.

Dirigir persones i organitzacions



Finançament inicial:

Van demanar un crèdit al banc fins al moment en què el negoci va generarels seus propis ingressos. Més tard van tenir ajudes de la Generalitat ja que es va reconvertir en guarderia pública, en comptes de privada.



Potencialitats d’èxits:

Ofereixen un servei educatiu innovador, on potencien la formació i el desenvolupament global de l’infant, oferint unes maneres de treballar diferents i respectant molt sempre l’infant.





Elements innovadors:Oferta educativa integrada dins l’oferta pedagògica tant pels infants com per les seves famílies. Es donen xerrades a les famílies, tant grupals com individuals i es pot accedir sempre a qualsevol personal docent o no del centre per resoldre els dubtes o qüestions que tinguin.



Dificultats principals:

Al principi, al ser privada, una dificultat era el preu de la guarderia ja que està ubicadaen un barri bastant pobre. Al ser pública, aquest inconvenient va desaparèixer i va anar tot més rodat, ma li han faltat infants



Ús de noves tecnologies:

No utilitzen noves tecnologies. Si s’han de comunicar amb els pares i mares o donar alguna informació ho fan parlant o amb una llibreta que ée cada infants. La guarderia no té pàgina web.



Situació actual :

L’any passat vancelebrar els 30 anys des que va obrir per primer cop, aquesta Llar Bressol. Al principi oferien un servei privat i ara és pública. Va canviar d’infraestructures quan portaven 10 anys i ara estan en un lloc més gran on poden oferir més serveis educatius.



Anecdotari :

L’Escola Bressol no hagués pogut sortir endavant si no fos per l’alt compromís i dedicació de totes les educadores i altrepersonal del centre.



Perfil de la clientela i abast territorial :

Tots els infants del centre són de la zona, de Bellvitge. Famílies generalment amb pocs recursos econòmics i un 45 per cent de les famílies són d’immigrans.











Explica quines fonts d’inspiració creus que van tenir les persones promotores a l’hora de desenvolupar la seva idea de negoci.

Després defer-li aquesta pregunta a la directora del centre, vaig arribar a la conclusió que les seves fonts d’inspiració van ser molt variades, totes seguint la mateixa línia. La principal Font d’inspiració van ser les escoles bressols que havien anat veient cada una de les educadores o algunes dels llocs que havien treballat, agafaven els petits detalls que més els i agradaven i ho portaven en marxa per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la empressa
  • ips empress
  • Administradora de empress
  • Empress Expo
  • Empressa Nacionales
  • Administration de empress
  • Empress 2
  • empress sostenibles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS