eric fromm

Páginas: 12 (2818 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014


La intervenció inicial la fa l’ EBASP, per la demanda assistencial de l’ usuària, mare de la Nataly, a la treballadora social. Li manifesta que no poden seguir vivint, ella i la seva filla de 7 mesos, en el nucli familiar de l'àvia perquè la relació amb aquesta és insostenible, l'equip obre l’expedient familiar per seguir aquest cas.
Davant el fet, que s’està desencadenantuna situació problemàtica, que pot generar un risc vers la menor, s’ofereix, preventivament, un recurs maternal per l’ acollida de totes dues. Els primers indicis, per passar el cas a l’EAIA, són l’expulsió d’aquest recurs, en que els professionals manifesten la incapacitat de la mare per cuidar la nena i la falta de col·laboració d’aquesta en l’establiment d’una aliança de treball perassolir el rol de mare.
L’EAIA, valora la situació de de risc, que s’observa dels fets, i ho posa en coneixement de la DGAIA, redactant un rigorós informe que vinculi i fonamenti legalment, la proposta de desemparament per l’ interès superior de la menor i la mesura de protecció.
El desemparament, afecta els infants i adolescents, que es troben en una situació de fet en que manquen elselements bàsics, que constitueixen a una desprotecció d’alt risc per al menor, i calgui aplicar una mesura que implica la separació del nucli familiar per fer efectiva aquesta protecció. Ës un acte administratiu i tècnic . que capacita la DGAIA art. 98*, per mitjà d’una resolució motivada art. 128*, a tutelar la menor i prendre mesures urgents per delegar la guarda i la seva proteccióimmediata i efectiva, i que està regulat en marc normatiu del Codi Civil i de la llei 14/2010 de 27 de maig, dels Drets i Oportunitats de la Infància i Adolescència *, i del reglament de protecció de menors. La mesura, no impedeix les visites de la menor amb la mare art. 116*, si es fan aconsellables per l’ interès d'aquesta.
La resolució, es fonamentada bàsicament en:.
Art. 105.1 d)*L’exercici inadequat de les funcions de guarda, pels dèficits que presenta la mare i desconeixement de pautes educatives, que comporten perill greu per la menor.
Art. 105.1e)*, L’alteració psíquica, que es manifesta en la conducta impulsiva de la mare, .a qui se li ha recomanat tractament psiquiàtric i psicològic, i que pot repercutir greument en el desenvolupament de la menor.
Art. 105.1 j)* La faltade col·laboració en els recursos assistencials que es van adoptar en la situació de risc i que suposen un perill per a la seguretat, de la nena que pot quedar sense sostre.
Art.105.l)* Qualsevol altra situació de desatenció o negligència que atempti contra la integritat física o psíquica de l'infant o l'existència objectiva d'altres factors que impossibilitin el desenvolupament integral, compot ser la manca del compromís de la mare que ocasiona la precarietat econòmica i laboral.
Se’n deixa constància del règims de visites, de la gestió del recursos i el pla de treball per a l’acolliment i retorn familiar o la mesura de protecció escaient En el tràmit d’audiència els afectats poden comparèixer i fer les al·legacions oportunes, La resolució de la mesura es comunica a les partsinteressades i al ministeri fiscal i se’n dona peu de recurs per a la seva disconformitat

2. El desenvolupament integral pera la personalitat de la nena es confia a la família, centre d'acollida o persona que rep la menor en acolliment Art. 125*, per exercir la guarda i en té l’obligació de vetllar per l’atenció, alimentació, la companyia i l’educació per una formació integral, que restasupeditada a la supervisió. Una mesura que pot ser revisable en qualsevol moment, art. 122*.
Quan no hi ha una finalitat adoptiva, i es pot pronosticar el retorn amb la mare, i atès que la Nataly, és en una etapa curta de la seva vida, per fer possible l'afecte i atenció beneficiaria, es pot cercar una protecció que acapari aquests trets especials, amb una família que li ofereixi un bon entorn i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ERIC fROMM
  • Y sereis como dioses- autor eric fromm
  • ERICA
  • Erica
  • eric
  • Fromm
  • Fromm
  • eric

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS