Escatoligia En La Monarquia

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
CHARLES BAUDELAIRE
Charles Baudelaire va ser un poeta simbolista francès, traductor y crític anomenat poeta maleït per la seva vida bohèmia i la presència del mal en la majoria de les obres. És elmés gran poeta del simbolisme francès. Les seves influències més importants són Theophile Gautier, Joseph de Maistre i Edgar Alan Poe, que va traduir extensament.
Charles Pierre Baudelaire va néixera París el 7 d’abril de 1821. El seu pare, Joseph Baudelaire, un home de seixanta anys, ex-seminarista, pintor i funcionari va morir quan Charles només tenia sis anys. La seva mare, CarlonieArchimbaut- Dufays que va donar a llum quan no arribava als trenta anys, es va casar per conveniència amb Jacques Aupick , un militar que va arribar al rang de General, després de morir Joseph. Baudelairemai va arribar a tenir bones relacions amb el seu padrastre, a qui odiava profundament. Va ser criat majoritàriament per la sirventa de la família, Mariette.
Per motius de feina d’Aupick, la famíliaes muda a Lyon. Baudelaire estudia quatre anys al College Royal de Lyion, on s’aburreix. Quan Aupick és nombrat General de l’Estat Major tornen a París i estudia al College Louis-le-Grand durant dosanys i mig. A pesar de ser expulsat pel seu mal comportament, obté el títol de batxillerat superior.
El 1840 es matricula a la Facultat de Dret. Comença a freqüentar la joventut literària del barrillatí i fa noves amistats com Gerard de Nerval, Sainte-Beuve, Theodore de Banville i Balzac. Comença a portar una vida despreocupada i d’excessos amb problemes constants amb la família a causa del’addicció a les drogues i l’ambient bohemi. Sovint freqüenta prostíbuls i manté relacions amb Sarah, una prostituta jueva. Segurament va ser ella qui li va contagiar la Sífilis.
La conducta de Baudelaire,que rebutja les carreres diplomàtiques, provoca un gran descontent a la seva família, fa que Aupick el faci embarcar rumb a Calcuta en un viatge que havia de durar divuit mesos, però Charles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA MONARQUIA
  • Monarquía
  • Monarquia
  • Monarquias
  • Monarquia
  • Monarquia
  • monarquia
  • MONARQUIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS