Esoeso

Páginas: 12 (2766 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2010
Alessandro Scarlatti (2 de maig de 1660 Sicilia -24 d'octubre de 1725 Nàpols) va ser un compositor baroc i italià, especialment famós per les seves òperes i oratoris. Va ser pare de Sembla que va ser alumne de Giacomo Carissimi a Roma i la seva producció a Roma de la seva òpera Dli Equivoci qie nell'amore, li valdrà la protecció de la reina Cristina de Suècia i es va convertí en el seu mestre decapella. Pel 1686 havia establert definitivament la forma de l'obertura italiana i havia abandonat l'ària binària en dues estrofes a savor de la forma ternaria. Les seves millors òperes d'aquest període són La Rosaura i Pirro e Demetrio (1696). Quan va marxar a Nàpols va compondre una serie d'operes, notables per la seva fluidesa i expressivitat. influït en part potser per l'estil de GiovanniBononcini les seves àries d'òpera es tornen més convencionals, tot i així no sense brillantor. Al 1702 Scarlatti se'n va anar de Nàpols i va anar-se'n a Venècia i Urbino fins el 1707. Al tornar a Nàpols la seva música forma un enllaç important entre l'estil vocal italià del primer barroc, amb els seus centres a Florència, Venècia i Roma, i l'escola clàssica del s. XVIII. Les òperes napolitanesposteriors (L'amor volubile e tiranno, 1700; La Principessa fedele, 1712; Tigrane, 1715, etc.) són vistoses i efectives, més que emotives; la instrumentació marca un gran avenç sobre les obres prèvies, ja que l'acompanyament de la veu es dóna a les cordes, mentre que el clavicèmbal es reserva per als ritornelli.El seu últim grup d'òperes, compostes per a Roma, mostren un sentiment poètic més profund, unestil melòdic més profund.
Els oratoris (Agar ed Ismaele esiliati, 1684; Oratori de Nadal, c. 1705; San Filippo Neri, 1714 i molts d'altres) i les serenates presenten un estil molt similar. Scarlatti composà més de cinc-centes cantates de cambra per a veu solista.

Henry Purcell va ser un compositor britànic del Barroc.
Va néixer el 10 de setembre de 1659 a St Ann’s Lane, old Pye Street,Westminster i va morir el 21 de novembre del 1695 a Dean’s Yard (Westminster).
Està considerat el millor compositor angles de tots el temps. Purcell va incorporar estilístics francesos i italians, que va generar un estil propi anglès de música barroca.
El seu pare, que es deia igual que ell, va ser cavaller de la “Capilla Real” i va cantar en la coronació del Rei Carles II d’Anglaterra. Era el majordel tres germans, dels quals el menor, Daniel Purcell va ser un compositor.
Després de la mort del seu pare, Purcell va viure amb el seu oncle Thomas Purcell.
Es diu que Henry Purcell va començar a composar als 9 anys d’edat, però la primera obra identificada amb certesa és La Oda per l’aniversari del rei escrita al 1670.
Al 1676 va ser nombrat ajudant organista de la Abadía de Westminster i vacomposar obres com; Aureng-Zebe, Epsom Wells i La libertina.
El 1682 Purcell es casa amb Frances Purcell.
Henry Purcell va morir en el cim de la seva fama. Després la seva esposa va recopilar varies de les seves obres, les quals es van publicar en dos famosos àlbums; Orpheus Britannicus I(1698) i II (1702)
Composava 4 tipus de música: Música profana, religiosa, escènica i instrumental.Antonio Vivaldi (Venècia, 4 de març de 1678 – Viena, 28 de juliol de 1741),va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del Barroc.el 1703 va ser ordenat sacerdot. Com era pèl-roig, l'anomenaven Il Prete Rosso.Vivaldi es va dedicar, entre altres activitats, al negoci de l'òpera.L'1 de desembre de 1703 va ser contractat com a professor de violí en un orfenat per a nenes, el PioOspedale della Pietà de Venècia.La major part dels seus concerts, cantates i música sacra va ser composta per a l'orquestra i el cor de l'Ospedale.Els seus concerts per a violí anomenats Les quatre estacions són de les composicions més populars del repertori de música clàssica, també va componde òpera, obres sacres com Gloria, RV 588,stabat mater , RV 621 etc.
La influència que va tenir en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esoeso
  • esoeso
  • esoeso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS