Eticocivica

Páginas: 2 (320 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2011
Aquiles i Les Formigues

Qüestions
1. La idea principal que l’ autor transmet en aquest text és la diferència entre els animals i les persones. Els animals actuen de forma instintiva iautomàtica, sense raonar el que fan. Aquesta manera d’actuar, ve donada per herència genètica. En canvi, les persones actuen per voluntat pròpia, podent decidir en cada moment com actuar i reflexionarsobre les coses.

2. Per a mi ser valent és saber afrontar les dificultats amb valor, amb decisió, pensant les coses, valorant en cada moment quina és la opció que pot ser més adient ievident.

3. Ser lliure significa actuar per voluntat pròpia i poder fer en cada moment les coses sense influències, coaccions, etc. En canvi, actuar per instint és fer les coses de formaprogramada, és a dir, sense pensar i de forma automàtica.

4. La opció que considero més correcta és:
d) Només les persones es poden considerar valents.
Perquè els animals ja estan programats,genèticament, per actuar de forma instintiva. En canvi, les persones podem raonar sobre el que hem de fer en cada moment i situació de forma voluntària.

5. Per exemple:
- Quan un dictador obliga ala gent a fer o no fer certes coses obligatòriament.
- Quan en un joc de rol s’obliga als jugadors a fer alguna cosa que és incorrecta.
- Quan un empresari obliga als seus treballadors a fermés hores de treball de les habituals.

6. En cap dels 3 casos considero “persones responsables”.
- No considero responsable a un malalt mental adult perquè les seves facilitats mentalsl’impedeixen raonar en responsabilitat.
- No considero responsable a un infant de 6 anys perquè no és una persona prou desenvolupada per prendre decisions de responsabilitat.
- No considero responsablea una conductora que ha consumit cocaïna perquè les drogues alteren la percepció de les coses, els reflexes, l’estat d’ànim, inclús ens arriben a fer veure les coses de forma distorsionada.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eticocívica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS