Eurovegas

Páginas: 11 (2605 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
1.1)Poques postures estan a favor de l’Eurovegas, més aviat, només es centra en un gran punt, el de la creació de llocs de treball i una reactivació de l’economia a Espanya.
Les persones o grups (polítics, Estat espanyol, etc)(subjectes),tenen uns sentiments positius i favorables (actituds) sobre l’avançament i la construcció del projecte d’Eurovegas (objectes).
En canvi, els punts en contradel projecte són múltiples; per una banda donen al ciutadà una informació molt poc transparent dels procediments per construir el projecte i no donen la possibilitat de participar en la decisió. Se n’aprofiten de la crisi per implantar el projecte tot i sabent que el nombre de llocs de treball només serà d’un 10% del que s’havia dit. Canvis de les lleis (llei de l’Impost de Societat, del IRPF,etc) anul·lació de la llei antitabac i la llei del menor, s’exigeixen dos anys d’exempció de les quotes a la Seguretat Social i de tots els impostos estatals, municipals i autonòmics. Els casinos augmentaran les pràctiques de la prostitució i el desenvolupament de ludopaties i també causarà un greu impacte ambiental.
Les persones detractores no volen la construcció d’aquest macroprojecte ja que ésun model insostenible pel planeta i arruïnarà i destruirà els drets de les persones; a causa de la sobreexplotació i l’increment de residus provocarà un gran impacte ambiental i a part d’això enganyen al ciutadà fent-lo creure que hi haurà tants llocs de treball com per sortir de la crisi, tot això només per aconseguir més capital i posant l’excusa de sortir de la crisi.
Per tant, laconstrucció de l’Eurovegas provocarà grans desperfectes socials (component cognitiu) que provocarà l’augment de la prostitució i de gent que desenvoluparà ludopaties (component avaluatiu) i per això els ecologistes, organitzacions socials etc, formaran manifestacions contra l’Eurovegas (component conductual).
Les persones o grups (ecologistes, sindicals, organitzacions socials, etc) (subjectes) tenen uncomportament i un pensament negatiu i oposat (actituds) al projecte. (objectes).
Les persones partidàries de l’Eurovegas argumenten que si es dur a terme el projecte, s’aconseguiran grans quantitats de llocs de treball que faran revifar l’economia espanyola i donar treball a milers d’aturats.
Per tant, la construcció d’Eurovegas generarà milers de llocs de treball(component cognitiu) que ensajudarà a regenerar l’economia espanyola (component avaluatiu) i per fer-ho possible s’han de canviar les lleis (component conductual).
1.2.)Si. Com bé hem vist “les actituds es modifiquen pels mateixos processos que es generen, els processos d’aprenentatge”. Parlem de les característiques que poden exercir un efecte de reforçament i influenciar els processos persuasius i per tant proposar un canvid’actitud i d’opinió. Dins dels principals factors situacionals que poden exercir aquests efectes trobem: les característiques de la Font, i en aquest cas partim del fet que els emissors del missatge son gent respectada,valorada,coneguda o amb alts estudis universitaris i alguns amb demostrables coneixements sobre el tema. Per tan, son favorables per a propiciar un canvi d’actitud en front al conceptetractat. Això fomenta la credibilitat dels conceptes que els mateixos entrevistats ens ofereixen, el propi atractiu de la Font. Per altra banda en cap moment percebem que la Font tingui interessos personals per fer-nos canviar d’opinió, sinó que veiem una claredat,es dediquen únicament a donar resposta i expressar la seva posició sense més intensió de convèncer o persuadir al receptor. Valoremtambé la multitud d’arguments en contra de l’Eurovegas, provinents de diferents grups socials, professions i nivells d’estudis que donen més credibilitat al receptor, perquè faciliten que en algun moment pugui sentir-se identificat (grup de pertinença o de referència) amb algun dels casos que hi apareixen. Hi ha múltiples argumentacions i per tant obren més possibilitats al canvi, que es veuran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • eurovegas
  • Eurovegas
  • Eurovegas
  • Eurovegas
  • Eurovega
  • Eurovegas
  • Eurovegas
  • Eurovegas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS