Examen Prehistoria Tecnologia

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
Examen prehistòria dijous 22 d’octubre
Tecnologia prehistòrica
La primera tecnologia lítica fou trobada a Gona, Etiòpia i té una antiguitat de 2,5 milions d’anys.
La fusta sempre ha estat presenten les eines prehistòriques, però la fusta desapareix amb el pas dels anys. Els tipus de roques que més comunament es poden utilitzar per a la producció d'eines són el Sílex, la Obsidiana i laQuarsita.
A través de l’estudi funcional observem objectes i restes i deduïm quina funció tenien. Els artefactes més antics de fusta es van trobar a Schoningen (Alemanya) fa 300.000 anys i eren llances defusta que donaven l’avantatge de poder caçar a una certa distància del animal.
Modus 1- Olduvayense
Apareixen a l’África fa 2,5 m.a. està associat a l’Homo habilis. És el mode més bàsic i antic,cantons rodats que són tallats per una cara (Choppers) o per dos (Chopping tools).
És manté fixa la pedra amb una mà i es colpeja amb altre estri que fa la funció de martell. Tan els ascles com el nuclide la pedra s’utilitzen.
Aquests primitius instruments de pedra, representen la clau, o una d’elles per obrir una nova forma d’alimentació que va permetre al Homo habilis entrar en un nou nínxolecològic, el dels menjadors de carn.
Modus 2- Achelense
A aquest mode l’hi corresponen uns estris més elaborats i útils. La morfologia dels estris s’adapta a la mà per una millor sujecció d’aquests.Apareix per primer cop fa 1,6 m.a. associat a l’Homo ergaster. Es diferencia del mode anterior ja que el nucli es va girant en la mà i alhora que es va colpejant pel costat, obtenen una bora tallantcontinua, per una o les dos cares. Són pedres de sílex o quarsita. Els instruments obtinguts són els bifaços.
Els bifaços són multifuncionals, els feien servir per caçar, cavar, tallar...
Modus 3-Musteriense
Aquest modus va lligat al heidelbergensis i al neardental y és una indústria més complicada tècnicament. Tenen esquemes mentals, es a dir, els cops són premeditats.
Utilitzen la tècnica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnología en la prehistoria
  • Examen Tecnologia
  • Examen Prehistoria Foba
  • Examen tecnologias
  • Examen De Tecnologia
  • examen tecnologia
  • Examen De Tecnologias
  • Examen De Tecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS