Exemples De Corrupció

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
La política, com tot poder, crea ambició. Actualment aquesta forma de actuar no solament es troba de moda en el nostre país, sinó que també per tot el món, però pareix ser que la mala herba creix mesràpid en el nostre jardí.
Però en la historia de la democràcia sempre hi ha hagut tanta corrupció? Per això ens tenim que anar al naixement d’aquesta, en una Grècia en l’any 408 abans de Crist.
Enaquesta arcaica democràcia podíem veure que tot ciutadà tenia el deure de participar en la política, on tenien els deures de, per exemple, el de proposar lleis les quals serien elegides a partir deuna votació entre “TOTS” els ciutadans i no tenien uns representants com els que tenim que no ens representen, ja se que es un poc irònic en sí mateix. Els càrrecs públics eren elegits per sorteig i no“per dit” com es fa ací, que curiosament sempre es elegeix a un familiar. La corrupció en aquesta democràcia era quasi nul·la.
2421 anys desprès ens trobem amb la nostra volguda “democràcia”, onestem construint bonics aeroports per a passejar o fer unes carreres. Veient la nostra democràcia crec que hem fet com els crancs, es ha dir, hem caminat cap arrere en la evolució de la democràcia.Veiem algunes estadístiques de la nostra corrupció made in Spanish. Les estadístiques diuen que el partit popular te el primer lloc de la llista amb 173 casos de corrupció, enhorabona estem moltorgullosos, però no ens tenim que oblidar del segon lloc ja que es per al tant socialista partit PSOE amb uns 128 casos, ja entenc per que li agrada tant els obrers a aquest partit, no paren de furtar-lidiners. També podem observar que els dos partits amb mes casos de corrupció son els que son mes votats en les eleccions, ademes de que nos furten els diner tenen la poca vergonya de pedirnos que elsvotem. Però clar com el nostre país es bipartidista no podem fer res i ademes ells son els que fan les regles del joc per tant no podem fer gran cosa, o si, podríem votar a altres partits pero aixo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Corrupcio
  • Exemple Compta3
  • La corrupci n
  • Corrupci N
  • Corrupci N
  • Corrupci n
  • La Corrupci N
  • La Corrupci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS