Explica Les Característiques Més Importants De l’Obra Literària d’Enric Valor.

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
2-Explica les característiques més importants de l’obra literària d’Enric Valor.
Enric Valor (Castalla, 1911-València, 2000) fou un escriptor i gramàtic molt compromès amb el valencianisme. Vaviure la repressió i les conseqüències d’una guerra, però va mantenir sempre el seu compromís polític, cultural i idiomàtic.
La seua producció literària consta: les rondalles valencianes, cinc novel·lesi alguns relats breus.
Les seues rondalles estan confegides a partir d’un nucli narratiu de procedència oral sobre el qual opera una profunda transformació i reformulació del relat oral i ensproposa, mitjançant l’escriptura millorada, uns contes cultes, distints de les rondalles tradicionals.
Els relats breus, no destaquen per un estil treballat, sinó sobretot per la riquesa de llengua. Estracta de petites peces amoroses i sentimentals.
Totes les novel·les d’Enric Valor(L’ambició d’Aleix, Sense la terra promesa, Temps de batuda) es caracteritzen per arguments ben construïts, que girenal voltant de dos mons contraposats, on les persones son víctimes de l’espai geogràfic: la muntanya i la cosa de les comarques meridionals valencianes. El seu objectiu es deixar constància d’un mónperdut de finals del segle XIX i les tres primeres dècades del segle XX, on més clarament aboca les seues experiències biogràfiques
La seua producció novel·lística ha estat poc coneguda i valorada.Aquesta és principalment realista i psicològica, però es deixà influir per alguna de les innovacions de l’època com l’ús del discurs indirecte lliure i la focalització múltiple.
Valor usa la tècnicadel narrador omniscient i subjectiu. Escriu amb gran precisió, minuciositat i exactitud pel detall. Té un gran domini de la llengua. Els recursos de llenguatge oral que empra, provenen directament de latradició popular, amb els quals el lector pot identificar-se plenament. Usa un model de llengua literària molt equilibrada, que inclou les peculiaritats valencianes.
Enric Valor ha sabut crear...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CARACTERISTICA DE L'OBRA D'ENRIC VALOR
  • Característiques de l'obra enric valor (resum)
  • Tesis Més Importants De Sòcrates
  • Los Valores Del Mes
  • valores literarios
  • 30 ELS FILOSOFS MES IMPORTANTS SEGONS LA BBC
  • Valores del mes de mayo
  • Valores De Cada Mes Del A O

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS