ExposicióGeoBernat

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
(Pàg1)
La superfície del territori espanyol és de 505.990 km² comptant-hi el territori peninsular, les illes Balears, les illes Canàries i les possessions del nord d’Àfrica.

L’Estat Espanyol és unpunt d’Unió entre Europa i Àfrica.

També formen part del territori estatal l’espai aeri i les anomenades aigües territorials, sobre els quals l’Estat espanyol hi exerceix la seva sobirania nacional.(Pàg2)
L’Estat espanyol té un total de 2.032 km de fronteres, que el separen de cinc estats: França, Portugal, Andorra, el Marroc i el Regne Unit.
Actualment, les fronteres de l’Estat espanyol sónestables en gran part del seu traçat, tot i que hi ha alguns contenciosos fronterers amb Portugal, el Marroc i el Regne Unit:
Espanya fa frontera amb el Regne Unit a Gibraltar, que és un territorid’ultramar de la Corona britànica.
A la frontera amb França es troba l’enclavament de Llívia, una vila que pertany a l’Estat espanyol malgrat que està totalment envoltada per territori de l’Estat francèsdes del 1660.
A la frontera amb Portugal hi ha els municipis d’Olivença i Táliga, amb 461 km² de superficie i 12.000 habitants.
A la frontera amb el Regne del Marroc, Espanya i el Marroc tenen diversospunts de contacte que són causa de discrepàncies polítiques. Els indrets més coneguts són les ciutats de Ceuta i Melilla.

Una conseqüència política de la posició estratègica de l’Estat espanyol,entre Europa i Àfrica, és que ha esdevingut una frontera exterior de la UE.
Un dels grans objectius inicials de la Comunitat Econòmica Europea era la lliure circulació dels ciutadans dels estatsmembres. Aquest objectiu es va fer realitat sobretot arran de la creació, l’any 1995, de l’espai Schengen, amb el qual quedaven pràcticament eliminades les fronteres entre els estats de la Unió Europea, araconegudes com a fronteres interiors.

(Per coordinar les actuacions de control a totes les fronteres exteriors, la UE va crear l’agència Frontex. La responsabilitat de vigilar i controlar els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS