Falacias

Páginas: 5 (1214 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
[pic]


[pic]





[pic]



[pic]








Ciències del Mòn Contemporani.



Introducció:

Saturn, planeta del sistema solar, és el sisé planeta segons l’ordre creixent de les seues distàncies al Sol i el segon respecte al orden descreixent de les seues masses del sistemasolar, després de Júpiter. Es classifica com un gegant gasós o jovià, que significa "semblant a Júpiter”. Es representa pel símbol [pic].



A Saturn, els vents poden arribar a una velocitat de 1.800 km/h, i són significativament més ràpids que els de Júpiter. Saturn té un camp magnètic planetari d'intensitat intermèdia entre el de la Terra i el més potent de Júpiter.





[pic]Fotografía del planeta Saturn.





Història:

Saturn ha Sicut conegut desde els temps prehistòrics. Galileo va ser el primer en observarlo amb un telescopi en 1610.

És considerava com un cas únic en el sistema solar el fenómeno del seus anells, hasta que en 1977 es van descubrir uns tenues anells al voltant de Urà, i posteriormente de Júpiter i de Neptú.

La primera nau en visitar Saturnva ser la Pioneer 11 en 1979, seguida per les Voyager 1 i Voyager 2. La nau Cassimi estava programada per arribar al seu destí en el 2004.










-2-



Composició:

El planeta Saturn està compost d'hidrogen, amb petites proporcions d'heli i traces d'altres elements. L'interior consisteix en un petit nuclide roca i gel, envoltat d'una capa gruixudad'hidrogen metàl·lic i una capa gasosa exterior. L'atmosfera exterior té una aparença generalment uniforme, encara que hi poden aparèixer alguns detalls duradors. Aquest planeta també té un sistema d'anells prominent, que consisteix principalment en partícules de gel amb una menor quantitat de roques petites i pols. Es coneixen seixanta-un satèl·lits que orbiten el planeta, sense comptar elscentenars de "llunetes" dels anells. Tità, la lluna més gran de Saturn i la segona més gran del sistema solar (després de Ganimedes, una de Júpiter), és més gran que el planeta Mercuri i és l'única lluna del sistema solar que posseeix una atmosfera significativa.







Característiques generals:

Saturn és un planeta visiblement aplanat en els polos amb un equador que sobreix forman unesferoide ovalat. Els diámetres equatorial i polar són de 120 536 i 108 728 km, respectivament. Aquest efecte és produït per la rápida rotació del planeta, la seua naturaleza fluida i la seua relativament baixa gravetat. Els atres planetes gegants són també ovalats però no en tan gran medida. Saturn poseeix una densitat específica de 690 kg/m3, sen el únic planeta del Sistema Solar amb una densidadinferior a la del aigua (1 000 kg/m3). El planeta està format per un 90 % de hidrógen i un 5 % de heli. El volumen del planeta és suficient com per a contenir 740 vegades la Tierra, però la seua massa és sols 95 vegades la terrestre, a causa de la jaa mencionada densitat mitja.

El periode de rotació de Saturn és inciert donat que no poseeix superfície i la seua atmòsfera gira amb un periòdediferent en cada latitud. Desde la época dels Voyager és considerava que el periòde de rotació de Saturn, basan-se en la periodicitat de senyals de radio emitides per ell, era de 10 h 39 min 22,4 s (810,8°/día). Les misions espacials Ulysses i Cassini han mostrat que este periòde de emisió en radio varie en el tiemps, sent en la actualitat de 10 h 45 m 45 s (± 36 s). La causa de este camvi en elperiòde de rotació de radio podría estar relacionada amb la activitat criovolcánica en forma de géiseres del satélite Encélado, que llibera material en òrbita de Saturn capaç de interaccionar amb el camp magnètic extern del planeta, utilizat per a medir la rotación del núcli intern on es genera. En general es considera que el periòde de rotación intern del planeta pot ser conegut tan sols de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Falacia
  • Falacias
  • Las No Falacias
  • Falacias
  • las falacias
  • Las falacias
  • Falacias
  • Falacias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS