FECUNCAT

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
TAXA DE FECUNDITAT A CATALUNYA


Aquesta taula està elaborada a partir de les taxes de fecunditat, que recull la mesura del nombre de naixements que s'han fet en un periode de temps, en aquest casun any, entre la població femenina en edat fèrtil en el mateix periode de temps. El resultat d'aquesta divisió s'expresa en tant per mil i explica com ha estat la fecunditat d'un territori en aquestcas a Catalunya. A l'inici d'aquesta taula, es mostra com al 2001 la fecunditat a Catalunya és d'un 39,8 ‰ xifra baixa si la comparem d'aquí a dos anys, al 2003 on la taxa de fecunditat augmenta al43,1‰ fent un increment del 3,3. Però, tot i així, desprès d'aquest increment, la taxa de fecunditat catalana augmenta molt més durant el periode comprès entre 2003 fins al 2008. Aquest creixement és deguta l'augment de la població degut a la immigració que ha comportat que la immigració de sexe femení augmenti la taxa de fecunditat del territori. A la següent taula, podem veure una comparació entrela taxa de fecunditat i l'index sintètic te fecunditat entre aquestes dones estrangeres i les dones autòctones.

TAXA DE FECUNDITAT DE DONES IMMIGRANTS I AUTÒCTONES I INDEX SINTETIC DE FECUNDITAT:FONT: Idescat. Taula pertanyent a l'any 2007.

Durant el periode de 2003 fins a 2008, la taxa de fecunditat de les dones autòctones han disminuit aquesta taxa degut a factors morals ja que aquestesparelles es retrasen en edat alhora de tenir-ne fills. Malgrat aquesta disminució particular, la taxa de fecunditat general a Catalunya no ha disminuït degut a aquestes dones immigrants que han augmentattant la fecunditat com la població catalana. Aquestes, solen ser dones joves en edat fèrtil que a diferència de les dones autòctones tenen els seus fills abans. Per exemple, en el grup d'edat dels 25als 29 anys, les dones autòctones tenen una taxa de fecunditat del 77,3‰ que comparada amb la taxa de les dones immigrants que és d'un 94,3 ‰ és un 17% menor que aquesta última, per no parlar-ne de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS