Fgjhuk

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
Característiques del clima polar.

* La regió àrtica y l’Antàrtica presenten un clima polar, el més fred de la Terra. Les temperatures són sempre inferiors a 0° C, generalment, oscil·len entre-20° C i -50° C, encara que poden arribar fins a -90° C. Als pols les temperatures són molt baixes entre altres factors perquè els raigs solars arriben molt inclinats respecte la superfície terrestre.* La nit en els pols es prolonga durant sis mesos.

* És un clima sec, les precipitacions són molts escasses i difícils de mesurar considerant que gairebé sempre cauen en forma de neu.* El vent és constant i de velocitats molt grans i violentes. Això fa que les altes pressions siguin les més predominants.

* Quanta més altura, menys temperatura i a mesura que la latituddisminueix, augmenta la temperatura i disminueix la duració de el hivern i de la nit.

* El tipus de sòl característic és el permafrost. El permafrost és,la capa de gel permanentment congelat enels nivells superficials del sòl de les regions molt fredes o periglacials. Es pot dividir en pergelisol (capa gelada més profunda) i mollisol (capa més superficial que es sol descongelar).

* Lavegetació associada a aquest clima és la tundra, on és l’únic lloc on poden haver-hi llocs molt plujosos com succeeix a la banda occidental de la tundra d’Islàndia.

* S'assoleixen les condicionsmés altes als climes polars de l’Antàrtica i l'interior de Grenlàndia , ja que els seus casquets polars respectius tenen un gruix de dos a tres quilòmetres i la temperatura ambient descendeix ambl'altitud.

* El clima de les zones més altes de les principals serralades del planeta, per sobre del límit on poden créixer els arbres, també es consideren climes polars de muntanya. Els pratsalpins s'assimilen als climes de tundra.

Agent que actua (gel)
El gel o glaç és l'estat sòlid o congelat de l'aigua (H2O) el qual es forma quan aquest es troba en una temperatura inferior als 0...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS