fhddh

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
Sismologia a Catalunya


Gran part de l’activitat sísmica es concentra en tres zones principals, als Pirineus, la zona d’Olot i la zona de les serralades costaneres catalanes. En canvi, a ladepressió de l’Ebre la sismicitats és baixa per l’escassa deformació tectònica.

Principalment, dins dels Pirineus, els sismes es concentren a la zona Axial. (1996, terratrèmol de magnitud 5’2, en elsPirineus orientals.

Els mecanismes focals dels sismes dels Pirineus indiquen majoritàriament moviments de falles de direcció compatible amb un règim compressiu de direcció NS.

L’ activitatsísmica es concentra principalment a la Zona Axial dels Pirineus i a les Serralades Costaneres Catalanes, principalment a la depressió neògena de la Selva i a la plataforma continental catalana.

Causes del’activitat sísmica a Catalunya
Pirineus: una zona encara geològicament activa. Durant l’eocè, a la zona de contacte entre la micro-placa ibèrica i la placa euroasiàtica, com a conseqüència del’acostament de la placa euroasiàtica i l’africana, el mar va anar desapareixent gradualment i va començar a depositar-se materials continentals. Les grans forces compressives provoquen l’escorçament de lalitosfera, produint un intens plegament i fractura dels sediments que omplien la conca mesozoica, es formen els Pirineus. Van ser afcetats per la orogènia alpina, esforç que a hores d’ara encara dura.Serralades costaneres catalanes: és format per la prolongació de la serralada ibèrica i està constituït per materials paleozoics i mesozoics de cobertura, i per les depressions intermèdiesomplertes de sediments neògens i quaternaris, individualitzades per un sistema de falles de direcció NE-SW. Aquest sistema se sobreposa i talla estructures alpines producte del “rifting” centre europeuprovocant una estructuració en blocs.

Zona de l’Empordà: és una zona on s’hi localitzen diversos volcans. És una zona amb perill de de sismicitat, en part per l’activitat volcànica, encara que, ara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS