FICHA TECNICA EPIDAURE

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2014
F.4 TEATRE D’EPIDAURE

FITXA TÈCNICA
Edifici: teatre d’Epidaure.
Autors: Policlet el jove.
Cronologia: 350 a.C.
Tipologia: teatre.
Materials: pedra.
Estil: grec clàssic.
Localització:Epidaure, al Peloponès (Grècia).
BIOGRAFIA DE L’AUTOR
L’arquitecta que va construir el teatre d’Epidaure va ser POLICLET EL JOVE. Malgrat que es té molt poca informació, diverses font apunten que vanéixer a Argos, al segle V a.C.
Entre altres construccions, va ser l’artífex del temple circular o thólos d’Eìdaure, temple admirat per les seves innovadores columnes corínties.
També se’l consideraautor d’estàtues.
DESCRIPCIÓ FORMAL
Aixecat sobre un pujol, l’estructura constructiva del teatre es divideix en tres parts característiques i diferenciades: l’orquestra, la càvea i les construccionsescèniques (prosceni i escena).
L’orquestra.
Espai totalment circulat, té el terra de sorra i un altar de pedra. Al seu voltant, hi ha la càvea.
Càvea.
Un passadís perimetral anomenat diazomasepara la càvea o espai dels espectadors en dues seccions. La part inferior, dividida en 12 sectors de 34 grades. La part superior està dividida en 22 sectors de 20 grades.
L’aforament del teatreera de 15.000 espectadors, que ocupaven dos tipus de seients: els del poble, consistents en grades llises i de pedra, i els de les personalitats polítiques, reforçats amb respatller i braços.Construccions escèniques.
En aquest espai de planta rectangular i localitzar darrera l’orquestra, hi havia l’escena: un edifici de dos pisos i un balcó que podia representar un palau, una cabana o unabotiga. També servia de magatzem i vestidors als actors.
261683529908500I, el prosceni, un espai elevat situat entre l’orquestra i l’escena, és on es desenvolupava l’acció teatral.
ENTORN I INTEGRACIÓURBANÍSTICA
El teatre té la càvea situada al vessant d’un pujol, aprofitant el pendent de la muntanya, als afores de la ciutat de Pídhavro, a l’extrem sud-est del Peloponès. Tant per la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ficha tecnica
  • Ficha Tecnica
  • Ficha Tecnica
  • Ficha tecnica
  • Ficha tecnica
  • Ficha Tecnica
  • ficha tecnica
  • ficha tecnica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS