Finalitat

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
La seva finalitat principal és satisfer als clients.
Segons la “American Marketing Asociation (A.M.A)”, el màrqueting és una forma d’organitzar un conjunt d’accions i processos alhora de crear unproducte i la seva finalitat principal és beneficiar a l’empresa satisfent als clients.
El expert en màrqueting, David Ruda, va afirmar que: “El màrqueting es veure, sentir, escoltar i pensar com elsclients.
2.2 Màrqueting esportiu:
El màrqueting esportiu es refereix a l’aplicació dels principis i processos de les tècniques del màrqueting als productes esportius com accessoris, roba, equips,esdeveniments i patrocinis entre d’altres.

Està compost per diferents activitats que han estat dissenyades per analitzar els desitjos i les necessitats dels consumidors d’esport a través d’unintercanvi. Per que aquest sigui possible, han d’existir una sèrie de requisits indispensables com:
- Han d’haver-hi com a mínim dos parts.
- Cada part ha de tindre alguna cosa amb valor per l’altre part.- Cada part ha de ser lliure d’acceptar o rebutjar la oferta.

Si les empreses volen una audiència molt alta, el esport es el patrocini ideal. És per això que les empreses cada vegada més optenper patrocinar a clubs i esdeveniments relacionats amb el món del futbol.
Hi han molt avantatges com que la gran cobertura dels mitjans de comunicació i l’actual popularitat del esport entre d’altres.Però també hi han moltes desavantatges com que a vegades no pots evitar patrocinar al perdedor, té un cost molt elevat a causa del excés d’oferta. Últimament la violència, les apostes il·legals i lacompra de resultats també estan malmeten la imatge del esport en general.

Hi han diferents categories de màrqueting esportiu:

1. Màrqueting per promoure la participació en programesd’activitats esportives:

- Té la finalitat de promoure el esport entre la població, generalment, entre els infants, la gent gran i els discapacitats. Aquestes campanyes volen ressaltar també el paper...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS