FRANCESC D’ASSÍS

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014

FRANCESC D’ASSÍS
Francesc d'Assís va néixer al poble d’Assís, als Estats Pontificis el dia 5 de juliol de l’any 1182 i va morir el dia 3 d'octubre de 1226. Francesc va ser batejat com a GiovanniFrancesco Bernardone.
Francesc va ser un sant italià que va fundar l'orde franciscà, un segon orde femení anomenat les Germanes Clarisses i va ser un dels primers autors literaris que va fer servirla llengua italiana.
Va ser canonitzat per l'Església Catòlica durant l’any 1228 i en honor seu es celebra la festivitat el dia 4 d'octubre.
Francesc d’Assís és el sant patró dels animals i el mediambient.
La seva vida religiosa va ser simple i animava als seus seguidors a fer-ho de la mateixa manera que ho feia ell. La seva forma de viure no va ser acceptada per alguns dels nous membres del'ordre.
El seu pare es deia Pietro i era un mercader de teles i sobre la seva mare no se sap gran cosa, també se sap que va tenir molts germans.
El jove va passar la major part de la seva joventutllegint i gaudint de la companyia dels seus amics, la majoria dels quals eren fills de nobles. Poc temps després es va trobar desil·lusionat amb el món que tenia al seu voltant.
Va donar als seusseguidors unes sàvies normes, que després van ser aprovades per la Santa Seu. Sant Francesc d'Assís va recollir la imaginació dels seus contemporanis presentant la pobresa, la castedat i l'obediènciaamb la puresa i força d'un testimoni radical.
L'any 1201 es va unir a una expedició que feia l'exèrcit contra Perusa on va ser empresonat i va estar captiu durant més d'un any.
Un relat de la sevajoventut narra que una vegada els seus amics i ell es van trobar amb un captaire quan marxaven a les seves cases després de divertir-se, llavors el captaire els va demanar diners, els seus amics vanignorar les seves paraules, però Francesc va donar a l'home tot el que tenia a les seves butxaques.
Aquest sant va passar molt temps en llocs solitaris, demanant a Déu que l'il·luminés. Després de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sant francesc d'assis
  • Sant Francesc d'Assis i Sant Domènec de Guzmà
  • Francesco
  • FRANCESCA
  • francesco
  • francesco
  • francesco
  • Francesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS