Francesco Alberoni

Páginas: 7 (1625 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2013
QÜESTIONS DE COMPRENSIÓ I REFLEXIÓ

Francesco Alberoni 23 valores fundamentales cap 1 i 2

1.Quins arguments s’ofereixen al text contra l’existència d’una llei moral natural*
Segons el text de Francesco Alberoni podríem negar l’existència d’una llei moral natural. Ho podríem afirmar ja que els costums són variats i s’han anat transformant al llarg del temps. Si existís aquesta llei aixòno hauria passat. Per tant podem dir que a la naturalesa no hi ha res prescrit, com tampoc trobem totes les lleis morals dins la nostra ment i només en pensar-hi. És molt més complex. La naturalesa no coneix tots els drets morals, només coneix la llei de supervivència. Només sobreviurà qui menja sense ser menjat i qui derrota als seus adversaris. Es tracta de competència. Per sobreviure hem decompetir i combatre. Però fins i tot la competència per sobreviure, encara que la conegui la natura, no es basa en cap llei o en cap principi, sinó tot el contrari: cada nova espècie li dóna noves formes i l’enfoca d’una manera diferent.
El text argumenta en contra d’una llei moral natural ja que quan els humans ens podem arribar a comportar com a feres (naturalesa), és quan alguna necessitatvital ens falta (quan tenim gana, per exemple), i lluitem per la supervivència (i podria entrar en joc la competència, de la qual ja n’he parlat)

2.Cerca i amplia informació sobre la teoria del gen egoísta de la que parla el text
Quina és, segons el text, l’aplicació d’aquesta teoria a l’àmbit de la cultura, del coneixement i de la vida social en general ?
La teoria del gen egoista es basa enpensar que qui realment evoluciona i es procrea són els gens del nostre cos, i no pas nosaltres, com a humans. Es diu que nosaltres només en som “les màquines”, les eines útils que els gens necessiten per descendir. Que no ens volem reproduir per maximitzar la utilitat personal, sinó per difondre aquests gens. És a dir, que encara que creiem que estem seguint els nostres propis principis morals,el que realment fem és obeir les exigències dels nostres pròpies gens
Però com tots sabem els gens no son més que molècules i no tenen una moralitat com la que tenim els humans, i hi ha diversos debats sobre si es pot considerar certa o no aquesta teoria.
Segons aquesta teoria, gràcies a la voluntat de difondre els nostres gens trobem solidaritat social. I no només això, també l’estima quesentim cap a un grup o la pàtria la podem relacionar amb la selecció genètica. Volem difondre els nostres gens, però si no podem ens agradaria que ho fessin els que en porten de similars als nostres (familiars).
El que realment volem és no només difondre els gens, sinó també la nostra cultura, les nostres creences, idees, i valors.

3.Explica el teu acord o desacord amb l’autor quan diu que ,com a humans que som , ens repugna la violència . Per què creus que és així ?
Amb el llarg del temps ens hem anat adonant de que per sobreviure hem de competir, i això molts cops implica violència, tot i això notem a dins nostre una repugnància per la violència. En la nostra sensibilitat moral no ho trobem correcte, i quan ens adonem del que realment és l’evolució, i hem d’admetre que sense lacompetència i la lluita això no hauria estat possible, no ens agrada i ens sembla una debilitat.
Crec que estar en contra de la violència ens fa més humans, ens fa diferents a la resta dels éssers vius, ho considerem una virtut única de la moralitat. Per tot això ens costa admetre que per arribar aquí, on som, amb totes aquestes característiques que ens fan uns ésser únics, haguem hagut de passarper violència, i també ens repugna que encara avui en dia en segueixi havent, perquè ens agradaria poder resoldre tots els conflictes d’altres maneres, sense aquest instint animal, però no ho acabem d’aconseguir (no persones concretes, sinó la societat en general).

4.Explica el concepte de la voluntat de viure de Schopenhauer. Creus que el món i la vida humana obeeixen a aquesta idea ?
Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biogrfia de Francesco Alberoni
  • Enamoramiento y amor (francesco Alberoni)
  • Ideas Principales Del Libro "El Árbol De La Vida" Francesco Alberoni
  • Francesco
  • FRANCESCA
  • francesco
  • francesco
  • francesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS