Gàlata Suicida

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Fitxa tècnica


Títol: Gàlata suicida.

Autor: Epígonas.

Època: Hel·lenística 230-220 aC

Tècnica: Talla.

Material: Marbre. Es tracte d’una còpia romana d'un original grec.

Forma:Exempta.

Tipologia: Dempeus.

Superfície: Textura llisa i color monocroma.



Anàlisi formal

Podem veure el cos d’un home nu, cobert només per un mantell agitat sobre la seva esquena quemostra la musculatura detallada del guerrer i a la seva esposa coberta de teles que flueixen cap a terra en postures contraposades. L’home es troba de peu, amb el braç dret estes cap amunt i a la màpodem veure una espasa que penetra entre les clavícules. L’altre braç el te lleument arquejat mentre subjecta el cadàver desplomat de la seva esposa. Dirigeix la seva mirada cap a la seva dreta en ungest de desafiament alhora que es suïcida. Les cames estan completament obertes amb una molt recta i l’altre una mica doblegada. La corba de la cadera descansa sobre la cama que suporta el pes del cos.La dona es troba desplomada agenollada i de banda. Té els braços formant un semicercle, i amb el cap totalment caigut. El tors és flexible, amb la corba de la cadera accentuada. L'escena desprèn moltdramatisme i molta teatralitat, detalls com la sang que ja comença a brollar de la ferida causada per l'espasa, confereix major realisme a l'escultura o el gest de desafiament de l'home, en girar elcap cap enrere, mirant amb valentia l'enemic.

Es capta un instant, la dona vestida ja morta i desplomada i l'home nu, encara viu i de peu, per aixo no ens vol donar impressió d’eternitat. La texturade la superfície és llisa i fosca amb acabats de relleu, com per exemple el vestit de la dona. És monocroma perquè esta realitzada amb un sol color.





Interpretació i valoració



Laescultura es diu Gàlata suïcida d’estil hel·lenístic, exposat al Museu Nacional Romà del Palau Altemps, va ser creada entre l’any 230 a. C. i 220 a. C. Probablement es tracti d'una còpia romana del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galatas
  • galatas
  • Galatas
  • Galatas
  • Galatas
  • Los Galatas
  • El Suicido
  • suicido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS