gdfgfdgfd

Páginas: 6 (1275 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
1.
Una malaltia infecciosa és la manifestació clínica conseqüència d'una infecció provocada per un microorganisme com bacteris, fongs, virus, protozous, etc. o per prions. Per exemple el SIDA.
Una malaltia parasitària és una malaltia produïda per paràsits, com poden ser protozous, helmints (cestodes, trematodes, nematodes) o artròpodes. Per exemple els polls.
Una alteració genètica o malaltiagenètica indica tota desviació de l'estat de salut total o parcial a la construcció genètica de l'individu, en el que factors ambientals poden complir una funció important en la gravetat de les síndromes. Com per exemple, el sindrome de Down.
2.
En les noies, els primers canvis visibles es produeixen en el desenvolupament dels pits, després s'inicia el creixement de pèl al pubis i a lesaixelles, i la secreció de fluix vaginal com a efecte normal dels estrògens i la primera regla. Definició de la cintura, malucs i cuixes, l'olor corporal canvia sensiblement.
En els nois, formació del cos d'adult i creixement dels testícles. El borrissol púbic sol ser d'entre les primeres coses que ocorren quan un nen ha arribat a la pubertat. Ereccions involuntàries del penis i creixement del penis.Per últim, engreuament de la veu i olor corpoal.
Testicles: La seva funció és produir els espermatozoides o cèl·lules sexuals masculines, que, un cop s'uneixin als òvuls, formaran un nou ésser.
Ovaris: La seva funció és produir els òvuls.
3.
Un cop introduït a la Boca després de la masticació i insalivació, l'aliment és convertit en Bolo Alimentari. Aquest experimenta la 1º digestió mecànica iquímica, mecànica gràcies a l'acció tallant i triturante de les Dents que trossegen el tros de pa en petits fragments, química gràcies a la Ptialina o amilasa salival (enzim secretada per les glàndules salivals) que degraden primàriament el midó en Maltosa. El Bolo alimentari segueix el seu recorregut per la Faringe, passa pel Esòfag i arriba fins al Estómac, on es produeix la 2º Digestió mecànicai química, gràcies a les contraccions de la paret muscular de l'estómac, el Bolo alimentari és convertit en una massa pastosa , semisòlida i de consistència àcida anomenada Quim. En el procés de Quimificación intervenen l'Àcid Clorhídric secretat per les cèl·lules parietals de les Criptes gàstriques o de Liéberkhüm que es troben incrustades en la mucosa gàstrica, l'Àcid clorhídric redueix el Boloalimentari en Quim, després les cèl·lules principals de les criptes gàstriques secretan Pepsina (1r enzim proteolítica) que actua només sobre les Proteïnes. La 3º o veritable digestió mecànica i química es realitza a l'Ampolla de Vater del Duodeno (1r porció de l'intestí prim). La Ampolla de Vater és una zona especialitzada del Duodeno destinada a la 3º digestió química i mecànica dels alimentsingerits. En l'Ampolla de Vater desemboquen els diferents sucs digestius com la Bilis provinent del Fetge, el suc Pancreàtic provinent del Pàncrees i el suc intestinal provinent de les Glàndules intestinals que entapissen la mucosa de l'Duodeno. La Bilis no conté enzims digestius, contenen aigua, sals minerals i pigments biliars que neutralitzen l'acidesa del Quim estomacal en Quilo intestinal. Elsuc Pancreàtic sintetitza entre les seves diverses enzims digestius l'amilasa pancreàtica la funció és desdoblar l'Midó en Maltosa. El suc intestinal també secreta la Amilasa intestinal la funció és acabar de reduir químicament al Midó en Maltosa (Disacàrid). Amb l'acció de les 3 Amilases (Amilasa salival, pancreàtica i la intestinal) el Midó és reduït químicament en Maltosa. Després gràcies a lamaltasa (enzim que actua sobre la Maltosa) secretada per les glàndules intestinals la Maltosa (Disacàrid) queda transformat en 2 molècules de Glucosa. El Quilo originat en el Duodeno conté a tots els Nutrients simples i assimilables perquè quan passin al Jejú-Ili (2n porció del Intestí prim) siguin Absorbits per les Vellosidades intestinals i transportats per la sang arterial cap a totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gdfgfdgfd
  • gdfgfdgfd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS