Genetica

Páginas: 14 (3498 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
[pic]

0)-Què és la genètica?
La Genètica és la ciencia que estudia els mecanismes de transmissió dels caràcters biològics dels pares a fills. La genètica es una disciplina recent. Es considera que va naixer el 1900, any en què es produí el redescobriment dels experiments de Mendel.Escuchar
Leer fonéticamente
 
Diccionario -




1)- Què és l'ADN?
L'ADN és la substància química ons'emmagatzemen les instruccions que dirigeixen el desenvolupament d'un ou fins a formar un organisme adult, que mantenen el seu funcionament i que permet l'herència. És una molècula de longitud gigantesca.

1.2)- On es troba?
L'ADN es troba dins de les cèl·lules, però per respondre a aquesta pregunta amb major grau d'exactitud, prèviament caldrà aclarir quant tipus de cèl·lules existeixen. Així,atenent a la presència o absència de nucli, es pot dir que existeixen dos grans grups de cèl·lules. D'una banda estan les cèl·lules eucariotes (del grec eu-karyon, amb nucli veritable) i per un altre estan les cèl·lules procariotes (del grec pro-karyon, abans del nucli). La diferència bàsica entre aquests dos tipus de cèl·lules és que les primeres presenten una estructura membranosa anomenada nuclimentre que les segones manquen d'ella.

Al grup de les cèl·lules eucariotes pertanyen les cèl·lules animals, vegetals
, els fongs i un extens grup anomenat protista, en el qual estan les microalgues, amebes, floridures, etc, mentre que al grup de les cèl·lules eucariotes pertanyen tant les arqueobacteris com les eubacteris.

Doncs bé, en les cèl·lules eucariotes l'ADN es troba dins del seunucli mentre que en les cèl·lules procariotes l'ADN es troba dispers per la regió interior d'aquestes coneguda com a citoplasma. És important destacar que, considerant un organisme eucariota com pot ser un home, absolutament totes les cèl·lules somàtiques del seu cos presenten la mateixa informació genètica –no així les cèl·lules germinals, òvuls i espermatozoides, que presenten només la meitatd'ella-.
Les cel.lules poden ser:

Haploides: Una cèl lula haploide és aquella que conté un sol joc de cromosomes o la meitat del nombre normal de cromosomes en cèl lules diploides. Les cèl lules reproductores, com els òvuls i els espermatozoides dels mamífers i algunes algues contenen un sol joc de cromosomes, mentre que la resta de les cèl lules d'un organisme superior solen tenir dos jocsd'ells. Quan els gàmetes s'uneixen durant la fecundació, l'ou fecundat conté un nombre normal de cromosomes: és una cèl lula diploide.


Diploides: Les cèl lules diploides són les cèl lules que tenen un nombre doble de cromosomes (a diferència dels gàmetes), és a dir, posseeixen dues sèries de cromosomes.

Les cèl lules somàtiques de l'ésser humà contenen 46 (23 x 2) cromosomes; aquest és el seunombre diploide. Els gàmetes, originats en les gònades per mitjà de meiosi de les cèl lules germinals, tenen només la meitat, 23, la qual cosa constitueix el seu nombre haploide, ja que en la divisió meiòtica seus 46 cromosomes es reparteixen després d'una duplicació de material genètic en 4 cèl.lules , cadascuna amb 23 cromosomes i una quantitat de material genètic, deixant a cada cèl.lula sense elparell complet de cromosomes homòlegs.

És a dir, l'ADN que podem trobar en una cèl·lula somàtica de la parpella d'una persona és el mateix que el que aquest mateix individu tindrà en una cèl·lula del seu fetge.

Un esment a part requereixen els virus. Aquests no es consideren organismes vius ja que no són capaços de realitzar una sèrie de funcions bàsiques per si meixos, però tenen materialgenètic que pot presentar-se en forma d'ADN o de ARN. En aquest cas, l'ADN es troba localitzat a l'interior d'una estructura proteïca trucada cápside.

1.3)- Esta present en tots els éssers vius?
Si, està present en tots els essers vius i alguns virus.

1.4)- de qué esta format?

Cada molècula està integrada per dues llargues cadenes de polinucleòtids, enrotllades en espiral al voltant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genética
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • La Genetica
  • genetica
  • genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS