Genetica

Páginas: 38 (9369 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
BIOTECNOLOGIA


1 .- INTRODUCCIÓ A LA BIOTECNOLOGIA. CONCEPTE I APLICACIONS

La biotecnologia es defineix com"lautilització dels éssers vius o dels seus processos biològics, per al'obtenció o modificació d'un producte, millorar una espècie vegetal o animal o l'obtenció d'unservei".Una altra definició seria"aplicacióde procediments científics per a la transformació de matèries peragents biològics per a produir béns iserveis".
Són les disciplines que aporten continguts a la biotecnologia, com la microbiologia, química, enginyeria industrial, informàtica, etc. Es pensa que és l'àrea de major rendiment en les pròximes dècades.


Aquesta nova biotecnologia té aplicacions en múltiples sectors, com són:

1. Sanitat i Medicina: Obtenció de noves vacunes,teràpia gènica, obtenció de medicaments en OMG
2. Indústries alimentàries: obtenció d'aliments transgènics i SCP (pinso)
3. Agricultura i ramaderia: obtenció de plantes i animals transgènics i clònics.
4. Medi ambient: tractament d'aigües, bioremediació .
5. Indústries: Producció d'enzims per a detergents, biocombustibles
6. Altres: Estudis filogenètics, empremtagenètica (criminologia, dret), recuperació d'espècies extingides.




LA BIOTECNOLOGIA I ELS MICROORGANISMES


Històricament hi ha hagut dues etapes:

1. La primera trucada biotecnologiatradicional,en què s'utilitzaven els microorganismes tal com es troben en la naturalesa, per fer, per exemple, fermentacions (pa i begudes alcohòliques), per fabricar antibiòtics i vacunes i finsi tot per controlar plagues. És a dir, sempre s'ha fet biotecnologia sense saber-ho, de manera empírica i sense saber els seus fonaments, sense conèixer tan sols l'existència dels microorganismes.
Se sap que l'any 8000 aC els sumeris i babilònics s'utilitzen llevats per fabricar vi i cervesa, i fa uns 6000, els egipcis utilitzaven la fermentació per fer pa i vi. També s'utilitzava el quallextret de l'estómac de bestiar boví per fer el formatge, o Lactobacillus caseii per fer iogurt.
A la primera meitat del s. XIX Cagniard-Latour, Schwann i Traugott, van arribar a la conclusió que els productes de la fermentació (etanol i CO2)eren deguts a l'activitat de microorganismes. Aquesta "hipòtesi microbiana" de la fermentació va ser durament criticat pels químics de l'època (enaquest segle la química va emergir amb força) i la idea acceptada era la "hipòtesi química", és a dir, la fermentació era un procés químic de descomposició de l'MO
A la PGM els alemanys van fabricar glicerina i els anglesos acetona, tots dos per fermentació. A la SGM es fabriquen industrialment penicilina, obtinguda el 1928 a partir del fong Penicillium.
Va donar origen a labiotecnologia microbiana o microbiologiaindustrial,és a dir, als processos a gran escala (escala industrial) en els que s'utilitzen microorganismes per a l'obtenció de productes o serveis. En aquests processos s'afavoreix el metabolisme dels microorganismes per tenir el màxim rendiment fent que les condicions físico-químiques són controlades i fent una selecció de les varietats més productives.


2. Apartir de la dècada de 1970, amb l'aparició de les dels noves tècniques d'ADN recombinant (enginyeria genètica), irromp la nova Biotecnologia que utilitza aquestes tècniques. S'utilitza sobretot microorganismes el ADN està modificat(OMG),i porten gens d'altres espècies. Amb la utilització dels OMG, els processos industrials han augmentat extraordinàriament la seva producció. No obstant això, undels majors riscos dels OMG és que escapin al control humà i tinguin conseqüències imprevisibles per al medi.
Així, per exemple un bacteri(E.coli)és capaç de fabricar la insulina humana, o s'ha aconseguit que alguns conreus siguin resistents a les gelades, a l'introduir un gen per mitjà del bacteri Agrobacterium.En aquesta etapa els avenços en biotecnologia suposen una revolució amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genética
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • Genetica
  • La Genetica
  • genetica
  • genetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS