geografia

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2013
1. En quines comarques catalanes es troben localitzades principalment les empreses i la població ocupada en aquest sector (selecciona les comarques amb més de 20.000 ocupats).
Baix Llobregat.Bages.
Osona.
Vallès oriental.
Maresme.

1. Quins són els principals sectors industrials que es desenvolupen en aquestes comarques?
Tèxtil.
Alimentació.
Plàstics.

1. Fora de la RegióMetropolitana de Barcelona, quines altres comarques hi destaquen i en quins sectors industrials s'especialitzen?
El Vallès occidental amb el tèxtil.
L’Anoia amb el tèxtil i el cuir.
La Selva i l’Alt Penedèsamb l’alimentació.
El Tarragonès i l’Alt Camp amb el sector petroquímic.
El Gironès i Pla de l’Estany amb l’alimentació i el paper.
El Segrià i el Pla d’Urgell amb l’alimentació.

1. Segons eldocument, quina és actualment la tipologia de les empreses industrials catalanes? Com creus que els hi està afectant la crisi actual?

La tipologia d’empreses industrials que predomina actualment aCatalunya és de petita i mitjana dimensió Tot i això, hi ha empreses grans, especialment estrangeres, situades en aquells sectors on és necessària un gran capital. Per exemple, trobem empreses com SEATi Nissan (del sector de l’automoció), Chupa-Chups o Panrico (del sector de l’automoció).
Actualment, gairebé un 60% dels treballadors estan ocupats amb PYMES (Petites i mitjanes empreses). Hem detenir en compte, que amb un context econòmic de crisi com l’actual, els empresaris que més pateixen són aquests, ja que no tenen tant capital ni tanta capacitat econòmica com una gran empresa. Les PYMESsón un sector molt vulnerable sempre, i encara més ara.
Una de les principals fonts de financiació d’aquestes, per exemple, són els bancs. Actualment aquests últims no donen crèdits i això perjudicamolt a les petites empreses, ja que no poden emprendre projectes nous per falta de financiació. Aquesta falta de crèdit pot repercutir en 
2. pregunta numero 1
3. el 2 i el 5
4. pregunta numero 2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS