Geografia

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2011
1.
Indústria: Entenem per indústria al procés de transformació de primeres matèries mitjançant maquinària, per tal d'obtenir productes elaborats o semielaborats. Hi ha diferents tipusd'indústries, depenent del tipus de producte que fabriquen. Podem dividir l'indústria en dos grans sectors :
Pesant: És aquella que utilitza com a matèria prima grans cantitats de productes bruts, per despréstransformar-los en productes semielaborats. Requereix grans inversions i normalmen està participada per l'estat. Diferenciem dos grans sectors siderúrgica i química.
Lleugera: Proporcionaproductes ja elaborats destinats als consumidors, alimentació, quimica lleugera, electònica, automòbil i tèxtil. No requereix grans inversions i aporta beneficis en menys temps.

2.
L'indústria d'altatecnología es caracteritza per:
Alt nivell d'inversió
Mà s'obra altament qualificada
Important paper de les empreses multinacionals
8 sectors clau: informàtica, microelectònica,telecomunicacions, biotecnologia, automatisme, laser, nous materials i energies renobables.
Es localitzen prop de les universitats i grans centres d'investigació.

Els pricipals sectors son lainformàtica, microelectònica, telecomunicacions, biotecnologia, automatisme, laser, nous materials i energies renobables.

3.
Existeixen diversos factors que influeixen en la decisió empresarial a l'horad'instalar-se en un lloc o altre. Les empreses mitgançant diferents estudis, valoren diversos factors en funció de les seves necessitats i del desig d'estalviar costos, i poder obtenir així majorsbeneficis.
Aquests sòn alguns factors:
Cost de transport
Matèries primeres
El mercat
Energia
Mà d'obra
Zones amb avantatges fiscals.

Algunes de les regions més importants sónels membres del G8 (EUA, Alemanya, Gran Bretanya, França, Itàlia, Canadà i Rússia) i l'OCDE.

4.
La deslocalització industrial es el moviment que realitzen algunes empreses i multinacionals,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS