Geografia

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
 Cèlia MaciasFONT 1:



Aquesta font és un mapamundi ens mostra el consum energètic de la població a nivell mundial. La llegenda que ens mostra les dades del mapamundi es divideix en 5categories, des de les persones que menys consumeixen energia (de 0 a 0,75) fins als més consumidors (més de 3,0). Les dades expressades són de l'any 2006.
Aquest mapamundi prové del British Petroleum, iés de l'any 2008.
Els països que menys consumeixen energia són sobretot els països del tercer món que es troben a l'Amèrica del Sud, a l'Àfrica i a l'Àsia. Hi ha algunes excepcions al centre-estd'Europa, però els principals continents que menys consumeixen són aquests tres.
Pel que fa als països amb un nivell de consum bastant elevat, són sobretot països del sud d'Europa, i països que viuenen zones molt fredes, al nord de l'Equador.
I pel que fa al màxim consumidor d'energia mundial, són els Estats Units d'Amèrica i l'Aràbia Saudita. En conclusió, aquesta desigualtat de consumiciód'energia està totalment relacionada amb el nivell de riquesa i desenvolupament dels països.











FONT 2:



Aquesta font és una taula que representa la producció interior d'energiaa Espanya l'any 2007. Les dades estan expressades en kTEP (mil tones equivalents de petroli) i el grau d'autoabastiment està expressat en tant per cent. Les fonts d'energia es divideixen en 5, ifinalment hi ha un total de les kTEP i del grau d'autoabastiment de totes les energies.
La font prové de la Secretaria General d'Energia del Ministeri d'Indústria, publicada al 2009.
Es pot observarque pel que fa a l'energia més produïda a Espanya és la nuclear, i té un grau d'autoabastiment total. En segon lloc hi ha el carbó, que s'en produeix la meitat respecte a l'energia nuclear i té un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS