Geografia

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014
L'espai geogràfic espanyol : diversitat geomorfològica.

Espanya és un país europeu de gràndaria mitjana ( 505.987 km² ), situtat en la zona temperada de l'hemisferi nord. Conté un arxipelàgmediterrani ( I.Balears ) , un arxipelàg atlàntic ( I.Canàries ) i territoris al nord d'Africa (Ceuta i Melilla)

L'espanya peninsular (493 516 km²) esta situat entre dos continents, Europa i Africa, ientre dues masses d'aigua, l'oceà Atlàntic i la mar Mediterrànea. Té una gran varietat de climes gràcies a que hi ha una cruïlla de masses d'aire de diferent procedència.

L'arxipelàg Balear (4992km²) es troba a la mar Mediterrànea, enfront de la costa Valenciana. Comprèn les illes de Mallorca,Eivissa, Menorca,Formentera i Cabrera, i + de 150 illots.

L'arxipelàg canari (7447 km²) se situa al'Oceà Atlàntic, a uns 100 km de les costes del nord-oest d'Africa. Comprèn 7 illes : La Palma, El Hierro, Gomera, Tenerife, Gran Canaria,Fuerteaventura i Lanzarote.

Ceuta (19,6 km²) i Melilla (12,3km²) s'ubica a la zona del nord d'Africa. Ceuta es situa a la peninsula de Yebala i Melilla entre els caps de Tres Forcas i d'Agua.

Caracteristíques del Relleu peninsular :
1. Forma massissa queve donada per la gran amplària de la Peninsula d'oest a est, i per les costes rectilínies, sense a penes accidents litorals. Aquest fert limita la penetració de la influència de la mar cap al'interior.
2. L'elevada altitud mitjana 660 m, aixo es deu a la presencia de altes serralades i perque a l'interior peninsular hi ha un extens nucli de terres altes.
3. La disposició perifèrica del relleumuntanyós entorn a la Meseta frena la influència de la mar i produeix forts contrasts entre el litoral i l'interior peninsular.

Tipus d'unitats morfoestructurals :
a)Sòcols: son planes o altiplansformats a l'era primària com a resultat de l'arrasament per l'erosió de serralades sorgides a l'orogenèsi.
b)Massisos Antics: són muntanyes formades a l'era terciària pel npu alçament d'un bloc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografia
  • Geografía
  • Geografia
  • Geografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS