Gluti

Páginas: 2 (254 palabras) Publicado: 18 de abril de 2015
Marta Reche Serrano 8-4-13

Educació física:
1. Busca una imatge on es vegi clarament elmúscul:
 Gluti major






Gluti mitjà



Gluti menor




2.Digues en quin ós/óssos s’origina i s’insereix

Gluti major  El gluti major s'origina en la partfinal de la cresta iliaca, superfície posterior del sacre i fascia lumbar. S'insereix a la zona posterior i superior del fèmur i es contínua a través d'un llargtendó d'inserció, constituït per la denominada "cintilla iliotibial de Maissiat" fins a concloure en la tíbia.
Gluti mitjà S'insereix en la vora externa dela cresta ilíaca, espina ilíaca anterior superior, fossa ilíaca externa i aponeurosi glútia; per sota en la cara externa del trocànter gran. La seva funció ésabductor i rotatori del fèmur.
Gluti menor S'origina a la zona anterior de la fosa ilíaca i s'insereix al trocànter gran.  El múscul gluti menor, així comel mitjà, sonabductors, en especial quan el membre inferior està estès. És també un múscul de suport del cos, particularment quan un individu està parat en unade les cames.

3. Digues quin o quins moviments articulars fa:
Realment el gluti no té moviments articulars però si que intervé en el moviment articular delmaluc, amb una extensió i flexió (moviment de la cama cap endavant i cap endarrere), amb la abducció i adducció (moviment de la cama cap endins i capenfora).




4. Busca la imatge d’un exercici on es treballi aquest múscul:




1.Busca una imatge d’un exercici on es faci l’ estirament
d’aquest múscul.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS