gome

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
La borsa sense fons

El califa estava avorrit i dic al persa Ali perquè li expliqués una història. Es tractava de dos homes que sepelearon perquè un li robatori la motxilla. Vandecidir anar al jutge per saber de qui era la motxilla. El jutge va decidir que havien de dir les coses que hi havia dins de la motxilla. Ells van dir què hi havia dins de la motxilla i und'ells va dir tot el quehabía dins i es va endur la maleta.Es tracta d'un Geperut (que era bufó del Sultà o jutge) que es mor i hi ha quatre implicats en la seva mort: el sastre, uncuiner, un metge i un administrador. Ells es van pensar que l'havien matat. Però en realitat el Jorobadoestaba viu. L'administrador es va anar al jutge i li va dir que havia matat un home acops. El jutge va decidir penjar-però en el moment que anaven a fer-ho, va aparèixer el cuiner i va dir que ell havia estat l'assassí. Seguidament, el metge va aparèixer itambé es vaculpar de l'assassinat. Finalment va aparèixer el sastre, qui també es va culpar.
El jutge va decidir ajornar el penjament i els va enviar a la presó. Va ordenar que els portessin davantseu i si els explicaven una història millor que les del geperut, els perdonaria la vida. I així ho van fer, i els va perdonar la vida.
19h:Un preu just

S'explica que el califa i laseva gran visir es van anar a fer una passejada pels afores de la ciutat. Allà es van trobar un beduí. El califa va ordenar a Yafad, el seu granvisir, gastar-li una broma a aquest. Elbeduí que buscava remei per als seus ulls va saludar Yafad i aquest li va preguntar que estava buscant. "Un remei per als meus ulls", va ser la resposta. Yafad li va donar un remei que erauna mica exagerat i el beduí es diocuenta que es burlava d'ell. I es va deixar anar un pet i li va dir: "aquest és el teu preu" i el califa va riure molt.
20h:La borsa sense fons
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Goma
  • las gomas
  • Gomes
  • gome
  • gomes
  • La goma
  • gome
  • gomas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS