Gueto De Vaarsòvia

Páginas: 3 (644 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
El Gueto de Varsòvia
El Gueto de Varsòvia (Getto Warszawskie, en polonès, Warschauer Ghetto, en alemany) va ser el gueto jueu més gran d'Europa establert per l’alemanya Nazi a Polònia durantl’holocaust. Durant els tres anys de la seva existència, la fam, les malalties i les deportacions a camps de concentració i d’extermini van reduir la seva població a 50.000 habitants. En aquest gueto es vadesenvolupar l’aixecament del Gueto de Varsòvia, una de les primeres revoltes massives contra l’ocupació nazi a Europa.

Els primers plans per aïllar la població jueva de Varsòvia havien sorgitimmediatament després de l’ocupació alemanya de Polònia el 1939.

El gueto va ser establert pel Governador General alemany per a Polònia, Hans Frank, el 16 d’octubre de 1940. La població del gueto rondavales 380.000 persones, prop del 30% del total d’habitants de Varsòvia. En canvi, la seva grandària ocupava tot just el 2,4% del territori. Durant l’any i mig següent jueus de la ciutat i localitatsveïnes menors van ser traslladats forçosament cap al gueto. Les malalties (sobretot, febre tifoide) i la fam regnants, van contribuir a mantenir el nombre d’habitants estable. Les racions alimentàries pera jueus eren oficialment limitades a tot just 184 calories per dia, mentre que als polonesos els corresponien 1800 i als alemanys 2400.

Els nazis tanquen l'accés del gueto de Varsòvia a l’exteriorel 16 de novembre de 1940, voltant-lo primer amb filferros de pua i després construint un mur de tres metres d’altura i 18 quilòmetres de llarg.
















El 20 de gener de1942, els líders nacionalsocialistes van decidir en la Conferència de Wannsee exterminar els jueus d'Europa. La primera fase del que van cridar la Solució Final va ser l'Operació Reinhard, perl’extermini dels jueus a Polònia. Per això es va començar la construcció del camp d’extermini de Treblinka el maig de 1942, concloent l’obra al juliol, coincidint amb l'inici de la liquidació del gueto de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guetos
  • Los guetos
  • Qué es un gueto
  • Los guetos
  • EL GUETO DE VARSOVIA
  • Guetos en Chile
  • Guetos Urbanos
  • Guetos (Holocausto)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS