Hefaitos

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
HEFARSTOS

Hefaistos är gudarnas smed och kallas också för eldens gud. Han är son till Hera men inte nödvändigtvist till Zeus. Hera lyckades bli gravid på egen hand. Hon var avundsjuk eftersomZeus hade flera barn med andra kvinnor så hon ville visa att hon inte va sämre själv.
Det visade sig att Hefaitos var ett fult barn så åtminstone i Heras ögon, så hon bestämde sig för att slänga hanfrån Olympen. Hefaitos landade i havet där okanioderna Theys och Eurynome tog han om honom och uppfostrade honom. Framöver så var det cykloper som tränade honom till att bli smed. Hefaitos var stor ochstark men sades att han hade en fult ansikte och han fötter var missbildade och enlig visa sagor är han helt lam och går med käpp eller med hjälp av benstöttor han gjort själv.

Hefaitos tillverkadeZeus åskblixtar- viggar och hermers bevingade hatt och sandaler. Nä'r gudarna fick reda på att han kunde tillverka fantastiska handverk lät de honom komma upp på Olympo igen.
Han tillverkade ocksåvapen och föremål åt gudarna som Athena, Ares. Hades och Eros. På ordeer av Zeus skulpterade Hefaitos också den första kvinna, Pandora.
Men Hefaitos hade inte glömt hans mors hemska svek mot honom såhan byggde en kungastol som var så inbju8dande att Hera inte skulle kunna låta bli att sitta på den. Men då fastnade hon på stolen där då alla hennes krafter försvann och ingen av de andra gudarnakunde få loss henne från stolen. Efter det så återvände Hefaitos till lemnos och bestämde sig för aldrig sätta sin fot i Olympen igen. Dionysos utsågs till förhandlare och reste till Lemnos för attförsöka övertala Hefaitos att släppa Hera fri men det gick inte han med på, men Dionysos söp honom full och tog han tillbaka till gudarnas hov. Men Hefaitos vägrade hjäpa sin mor trots allt Hera och deandra bad honom. Men till slut lovade de bort Afrodite till honom och då slog Hefaitos sönder stolen så att Hera kom loss.

Afrodite var inte särskilt försjust över att hon tvingades bli gift med...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS