HIGIENE HOSPITALARIA: CURES BÁSIQUES D'INFERMERIA

Páginas: 5 (1063 palabras) Publicado: 1 de junio de 2013
HIGIENE HOSPITALARIA: CURES BÁSIQUES D'INFERMERIA



Tots els éssers humans busquen el descans i el repòs quan emmalalteixen. El Medi més adequat per aconseguir-ho és un llit còmode i amb ambient adequat per aconseguir -ho és un llit còmode i amb un ambient adequat. D'aquesta manera s'arriba a un menor patiment per aconseguir que el cos es recuperi abans i millor. Si un pacient necessita serhospitalitzat, trobarà habitacions ben condicionades i un equip d'auxiliars d'infermeria que vetllaran per mantenir-les així.
Hi ha unes característiques comuns que han ce complir totes les habitacions hospitalàries,que són les següents:
-Higiene, ventilació, temperatura correct, tranquilitat i silenci, ordre, Il.luminació adequada, espai suficient.

LA UNITAT DEL PACIENT

La unitat delpacient és l'espai reservat per a la seva estada i cures dins de l'habitació de l'hospital que ocupi, així com tot l'equip i mobiliari que pugui necessitar l'esmentat pacient mentre estigui ingressat. Aquesta és la raó per la qual el nombre d'unitats sera igual al nombre de llits que tingui l'hospital.
El material d'un sol ús és avui en dia el més habitual en els centres hospitalaris. Ja estàempaquetat i es guarda en un magatzem de la pròpia planta perquè el distribueixi el personal d'infermeria.No necessita cap cura de manteniment per a un nou ús després d'utilitzat,ja que es substitueix per un altre diferent per a cada pacient, estalviant.se d'aquesta manera procediment com el rentat, la desinfecció o l'esterilització.


NETEJA,DESINFECCIO I ESTERILITZACIÓ DEL MATERIAL SANITARI

Elsmaterials i instruments que han estat utilitzats durant alguna intervenció poden contenir restes de sang,teixits,pols,etc.Per tant, han de ser netejats abans de reutilitzar-se en un altre pacient.

La neteja del material sanitari consisteix en la separació per dferents mètodes de la brutícia dipositada en superficies inerts, les quals constitueixen un suport nutritiu i físic per alsmiccroorganismes.

La desinfecció és un procés encaminat a l'eliminació de molts microorganismes dels objectes inanimats, que s'aconsegueix alterant el seu metabolisme o structura per impedir-ne la transmissió a l'ambient hospitalari.
Els factor implicats en els processos de desinfecció hospitalària són els següents:
Tipus de microorganismes, Nombre de miccroorganismes, Temps d'actuació, Concentració deldesinfectant, Superficie sobre la qual actua, Matèria orgànica y temperatura.

L'esterilització és una tècnica que consisteix en l'eliminació total de miccroorganismes, bactèries,virus,fongs i les seves formes de resistència dels objectes inanimats. Per tant, es pot considerar el nivell més alt de seguretat i letalitat.
La central d'esterilització consta de les següents àrees o zones: àrea debrut,àrea de net, àrea estèril, zona d'estar,vestuari i supervisió.


LES INFECCIONS NOSOCOMIALS

Una infecció hospitalària és la que es presenta en un pacient ingressat en un hospital o un altre centre d'atenció de la salut, en que la infecció no s'havia manifestat ni estava en període d'incubació en el moment de ser internat.
Hi han dos tipus de factors de risc de malalties hospitalàries endos grups diferents: factors de risc intrínsec i factors de risc extrínsec. La diferencia es en el lloc en què es localitza el risc: en el pacient o en l'hospital.
Els principals agents casuals, cauxants d'infeccions hospitalàries poden ser, bactèries,virus,fongs i, a vegades, paràsits.
Les localitzacions més freqüents de les infeccions hospitalàries són les vies respiratòries,les urinàries,lesferides quirúrgiques i les bacterièmies.

PREVENCIÓ DE LES INFECCIONS HOSPITALARIAS

Els greus efecte, que ocasionen les infeccions hospitalàries,fan necessari l'establiment de programes de prevenció. Tots els hospitals, per petits que siguin, han de desenvolupar programes de vigilància epidemiològica i de prevenció i control de la infecció.
Activitats de vigilància epidemiològica
Anàlisi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Higiene hospitalaria
  • Instrumental De Higiene Del Medio Hospitalario
  • Tècnica En Cures Auxiliars D'Infermeria
  • Higiene Medio Hospitalario Tema 1
  • Higiene Hospitalaria
  • Higiene hospitalaria
  • HIGIENE HOSPITALARIA
  • higiene hospitalaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS