hola k ase

Páginas: 4 (826 palabras) Publicado: 10 de abril de 2014

GLOSSARI TEMA 11: LA CIUTAT I EL MÓN RURAL

1. Ciutat: Població gran que té més preeminències que una vila.
2. Població: Conjunt d’habitants d’un país, d’una ciutat, d’una vila, etc.
3.Poblament: Acció de poblar, proveir habitants.
4. Concentració de l’hàbitat: Característica del centre de les ciutats on en un espai reduït s’hi concentren molts habitants.
5. Densitat de població: Nombred’habitants que hi ha en un determinat territori per quilòmetre quadrat suposant que la població es distribuís d’una manera igual sobre aquest territori.
6. Urbà: Pertanyent a la ciutat.
7. Agentssocials urbans: Persones, grups de ciutadans i institucions de govern que intervenen, d’una manera o altra, en la creació i la producció d’espai urbà.
8. Urbanització: Terreny delimitatartificialment on hom fa les operacions necessàries per a poder edificar-hi un nucli de població. 
9. Edificabilitat: Qualitat d’edificable, que s’hi pot edificar, construir.
10. Promotor immobiliari: Agent urbàque promou la construcció i la venda d’habitatges o naus industrials. Fan d’intermediaris entre els propietaris del sòl i els compradors-usuaris finals.
11. Renda diferencial: Valor afegit que elpreu del sòl o d’un habitatge pot arribar a obtenir gràcies a la situació i a les millores de l’entorn.
12. Valor de canvi: Preu d’un bé al mercat.
13. Valor d’ús: Aptitud que té un bé per satisferunes necessitats o acomplir una utilitat.
14. Valor del sòl: El sòl és una mercaderia que es ven a preu de mercat. No es pot produir ni transportar, i aquest valor ve donat per on està situat i lescaracterístiques d’aquest lloc i l’edificabilitat.
15. Valor afegit: Diferència entre el valor de les vendes i el de les compres, entre preus de mercat i costos de producció.
16. Lobby: Col·lectiu méso menys organitzat que, amb estratègies diverses, intenta influir en administracions públiques, governs i parlamentaris per tal que, quan prenen decisions, ho facin afavorint els seus propis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola k ase
  • hola k ase
  • Hola k ase
  • hola k ase
  • hola k ase
  • hola k ase
  • hola k ase
  • hola k ase

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS