Holaqeace

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
LA PRESA DE CONCIÈNCIA DEL TERCER ESTAT

1.Classificació del text
Ens trobem davant de un text històric escrit per l'assamblea nacional, tot això va passar quan el tercer estat va reunirl'assamblea abans que esclates tot. Els textos pretenen ensenyar que és i que vol dir l'assamblea.

2.Definició de les ideees
La idea principal dels textos es estavlir una organització de persones capaçesde decidir una serie de lleis o normes. També que cada membre d'aquesta organització només exercira el seu poder dintre de la organització. Les idees secundaries son, en el primer text, es defineix laassamblea com a única forma vàlida de organització i en el segon text és defineix que no cal un lloc concret per reunir-se.

3.Enquadarnament històric
Els antecedents ideològics i polítics sonque la borgesia son:
1. l'esperit crític que surt del reneixament i l'il·lustració.
2. el despotisme reial
3. la desigualtat social
4. la falta de bon govern desde la monarquia.

Eltercer estat és la classe social no privilegiada és a dir tothom menys l'aristocràcia i el clero. Les causes que van donar lloc als textos són les deamandes del tercer estat, que volien la superessiódels drets feudals i la abolició de privilegis, i llibertats polítiques.
Els Estats Generals en Assamblea Nacional implica que el tercer estat participa de la política i vol definir la constituciódel país.
A partir d'aquell moment l'Assamblea Nacional agafa el comandament de la política de la nació. Més tard la ruptura amb l'absolutisme i una revolta anti senyorial.

4.Comentari
Elsautors dels textos pretenen definir l'assamblea nacional. Tot i això la cerimònia va acabar amb crits de “visca el rei” peruquè el rei dintra l'assambela segeix tenint el poder executiu; el monarcas'adabta a la petició del poble. Gràcies a que el rei ho accepta és pot fer la constitució del 1791.
Les meves conclusions son que el tercer estat permet que la gent sense privilegis pugui pendre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS