Home

Páginas: 11 (2536 palabras) Publicado: 15 de junio de 2015

Pel·lícula HOME


Aquest film fet pel fotògraf Yann Arthur Bertrand sense afany de lucre, va ser estrenat online en juny de 2009 i ofereix unes imatges precioses del planeta Terra des de l'aire i té la intenció de fer reflexionar als espectadors sobre l'efecte que té l'acció de l'home sobre el medi ambient. Les impactants i belles imatges del vídeo poden ser treballades amb Google Earth perpoder conèixer a quin lloc concret del planeta corresponen.
OBJECTIU: Sensibilitzar davant la problemàtica actual de pèrdua de biodiversitat degut a l'acció de l'home. Reconeixement dels diferents grans biomes terrestres. Identificació de les principals causes d' impacte ambiental als ecosistemes degut a l'acció de l'home. Conèixer el concepte d'“emprempta ecològica”. Fomentar actituds individualso familiars positives envers el medi ambient.
Qüestionari pel·lícula : HOME


ISLÀNDIA:

A quin continent es troba Islàndia? Islàndia es troba al continent d’Europa.


Busca informació sobre el clima a Islàndia.
El clima de la costa islandesa es classifica com a polar oceànic, és a dir, té estius frescos i breus i hiverns freds, amb temperatures que no baixen dels -3°C. El corrent càlida del'Atlàntic Nord provoca temperatures mitjanes anuals més grans que les que es presenten en latituds similars en altres parts del món. Les costes de l'illa es mantenen sense gel durant l'hivern, malgrat la seva proximitat a l'Àrtic; aquestes es presenten molt poques vegades, l'última de les quals registrada a la costa nord, en 1969
Hi variacions climàtiques entre una part de l'illa i una altra. Engeneral, la costa sud és més càlida, humida i ventosa que la costa nord. Les terres baixes a l'interior i al nord de l'illa, són més àrides. Les nevades són més freqüents al nord que el sud, si bé són abundants a tot l'illa. Les terres altes de l'interior d'Islàndia són la zona més freda de tota l'illa. La temperatura més alta registrada al país va ser de 30,5 ° C a Teigarhorn, a la costa sud-est, el22 de juny de 1939. D'altra banda, la més baixa va ser de -38°C a Grímsstaðir i Möðrudalur, al nord-est, el 22 de gener de 1918. A Reykjavík, les temperatures extremes registrades van arribar a 26,2 °C, el 30 de juliol de 2008, i -24,5 ° C, el 21 de gener de 1918.
Quin tipus de vegetació es característica d'aquesta zona? Descriu-la.
La tundra domina completament la vegetació natural. És unailla amb pocs recursos agrícoles pel que s'ha tractat d'explotar els seus recursos de manera intensiva. Sovint s'ha dit que Islàndia és un país sense arbres. Això no és del tot cert. Van existir boscos de bedolls, que van ser explotats fins que en la pràctica van desaparèixer. Avui en dia els arbres que trobem a Islàndia són de cultiu o repoblació amb coníferes.


Pots cercar informació sobre lesespècies animals protegides d'Islàndia? A Islàndia es cacen: rens, perdius nivals (un plat popular nadalenc al país), àcids] i oques.


MAURITÀNIA:

A quin continent es localitza Mauritània? Àfrica

Quin és el clima de Mauritània? El territori maurità es compon principalment de planes desèrtiques. El clima és principalment un desert calent, Mauritània té, però, el clima sec tropical al sud, amb unabreu i irregular temporada de pluges, de juliol a octubre.

Com s'anomenen les persones que apareixen al vídeo? Com expliques que vagin tan tapats vivint al desert? Busca informació sobre la seva manera de viure.




Quina és la vegetació característica d'aquesta zona? Descriu-la.
A la zona meridional creix una vegetació perenne d'herbes i plantes espinoses, arbres de cautxú i acàcies. La florai la fauna és la mateixa que en el desert, amb oasis i estepes. Al Sahel entre el Sàhara i les regions equatorials creixen les palmeres, cactus i baobabs.
La vegetació de la costa i la de l'interior difereixen considerablement entre si. Al litoral es distingeix pels seus arbustos llenyosos i espinosos. Durant l'estiu plujós les planes estan cobertes de vegetació herbàcia. La vegetació arbòria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Home
  • Home
  • soy homo
  • homo
  • home
  • Homo
  • Home
  • Home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS