humanitats

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2013
“S’ha de llegir molt, però no gaires coses”, Plinio.
Una de les cites cèlebres de Plinio va ser: “S’ha de llegir molt, però no gaires coses”, i sincerament, és ben cert, però no només en aquestàmbit, sinó que, en tots els apartats de la nostra vida, és a dir, a vegades, volem abusar de les coses i aquestes no donen bons fruits. I si no, quantes vegades heu escoltat allò que qualitat no éssinònim de quantitat, que rapidesa no és sinònim d’ eficàcia o fins i tot que no és millor qui més té, sinó qui treu el màxim profit al què té. Doncs moltes.
A més, podríem dividir aquesta oració en duespetites frases:
En primer lloc trobem allò que diu l’autor i que estic completament d’acord que, s’ha de llegir molt, ja que llegir ens dóna moltíssims avantatges que probablement ni coneixeríem. Perexemple, l’altre dia, llegint, vaig llegir això: “Si patiu mal d’amors o qualsevol altre turment o maldecap i no voleu perjudicar la vostra salut amb alcohol o altres drogues, feu-me cas, busqueu unabona novel·la i submergiu-vos-hi. És un analgèsic infal·lible”, i com això, n’hi ha més coses que ens proporciona la lectura, que segurament ni coneixem.
I en segon lloc trobem allò que diu l’autorque no obstant haver de llegir molt no s’han de llegir gaires coses, on vol dir que les coses que hem de llegir han de ser coherents. Han de ser coses que podem trobar a grans llibres o a qualsevolimprès però amb sentit. Perquè com vol expressar Plinio, llegir per llegir no és res. A més, considero que a vegades ens atabalem llegint molt i realment no llegim res.
Però que vol dir realmentPlinio amb aquesta afirmació? Bé, d’una banda, aquest és un aforisme que res més llegir-lo n’he estat molt d’acord, però, no obstant això, també crec que a vegades, tantejant les pagines webs o amb escritssense importància, ni rellevància podem gaudir, o sigui, podem trobar frases que ens agradin molt o ens marquen d’una o altra manera i, fins i tot, també podem riure o plorar. Perquè n’hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • humanitats
  • Prova Humanitats Maig 2006
  • La ciencia ficció com a pont entre ciències i humanitats

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS