iepole

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
Epígrafs teòrics
1. Simbolisme i modernitat poètica: autors més rellevants
En els últims decennis del segle XIX la poesia comença a veure com sorgeixen les novetats. Els escriptors es rebel·lencontra la forma de vida burgesa (tranquil·la i ordenada). D'ací sorgeixen la bohèmia, quan s'aparta de les normes i convencions socials; el dandisme (l'artista com a geni, elegit, superior al burgés:Oscar Wilde i Verlaine). Pensen que el fi últim de l'art ha de ser la bellesa, no la reproducció de la realitat, ni la denúncia. Defensen, a més, la llibertat de creació enfront de les regles.S'inclinn a la solitud, el desarrelament, l'alcohol o les drogues.
Els corrents estètics on es plasmen aquestes característiques son el Parnassianisme i el Simbolisme.
El Parnassianisme, iniciat perTeóphile Gautier i Lecont de Lisle. El seu lema és l'art per l'art, el poema com Baudelaire, Mallarmé, Verlaine i Rimbaud. Naix a França i els seus trets poden resumir-se en:
-Allò interessant de la poesiaés el que suggereix i evoca mitjançant la metàfora, la sinestèsia o encreuament de sensacions, el símbol i connotacions.
-Són els responsables de la renovació de la lírica.
Baudelaire és el poeta mésrellevant d'aquest moment ja que revoluciona la lírica i fa possible el pas a la poesia moderna. Dos de les seues obres, Les flors del mal i Petits poemes en prosa, són llibres essencials en laHistòria de la Literatura. En el primer, el seu llibre de poemes Les flors del mal -que va suscitar un escàndol quan es va publicar el 1857-, Baudelaire anticipa tant en els moviments poètics de finals desegle com la poesia d'avantguarda del XX. Els temes que tracta són els següents:
-El disgust envers la societat i la vida quotidiana, que provoca en el poeta l'spleen. El tedi, el fàstic i elsdistints camins d'evasió a través de l'erotisme, la perversió, el mal i la seua bellesa, exalta símbols de rebel·lia com Satanàs, els paradisos artificials,...
-La ciutat substitueix la naturalesa com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS