ihyoiio

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
La història:
Cardona es una important població que durant segles ha sigut clau per la història de Catalunya. Te monuments importants, per això cada any la visiten molts turistes.
Neix oficialmentel dia 23 d’ abril de l’any 986 quan el comte Borrell li atorgà la Carta de Poblament, aquest document es conserva a l’ arxiu històric de la ciutat; encara que sabem que estava poblada des de abans iprova d’ això son les restes ibèriques trobades a la zona.
Aquesta població sempre ha estat vincula da a la Vall Salina que va donar riquesa, poder i influencia a la nissaga del Cardona: que primervan ser vescomtes, després comtes i finalment Ducs.
El centre Històric:
El centre històric es correspon amb l’antiga vila murada medieval. El mercat estava situada al peu del castell on més tard esconstruí entre els segles X i XI un nucli d`habitat reduït. A mitjan segle XIII, però, aquest nucli primigeni es va veure desbordat pels eixamples urbanístics dels sectors de Soldevila, la Serra,Capdevila, la Fira-Cambres i Graells-Nou-Comabella. En l’actualitat, el centre històric de Cardona resta declarat Bé d’Interès Cultural.
Església de Sant Miquel:
L’ església de Sant Miquel es va acabarde construir l’ any 1013 però va ser consagrada l’any 1397.  És d’una única nau, amb deu capelles laterals entre contraforts. amb un absis poligonal de set costats amb finestrals gòtics. A l’interiorhi ha la cripta , construïda entre 1501 i 1524.
Al retaule major hi es exposada l’ imatge de la verge del patrocini. Des de 1674 és patrona de la vila.
Església de Sant Vicenç:
Va ser consagradael 23 d’ Octubre de 1040. Va ser convertida en col·legiata a finals del segle XVI. És un edifici de planta basilical amb una nau central principal i dues laterals molt estretes i més baixes que lacentral.
Aquesta església es important ja que reuneix totes les condicions d’ una església romànica.


El castell de Cardona:
El castell de Cardona és probablement la fortalesa medieval més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS