Indrustialización

Páginas: 4 (884 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
INTRO

La industrialització de Catalunya es va iniciar al segle XVIII, amb la indústria cotonera i les fàbriques d’indianes. La industrialització es va consolidar al segle XIX i es va trobar lamanca de primeres matèries i l'escassa capacitat de compra de la població.

En Espanya, la industrialització es va fer amb retard i de manera força incompleta, va seguir sent un país agrícola, ambun gran nombre de pagesos, una burgesia industrial dèbil i un proletariat escàs.

En la industrialització va apareixer un nou grup social, els obrers de fàbrica, sotmesos a unes condicions de treballdures i baixos sous. Per afrontar aquesta situació es va expandir el sindicalisme, les idees anarquistes i marxistes.

EN LA VIDA QUOTIDIANA DEL S.XIX HI VAN HAVER 2 GRUPS SOCIALS

-Classesbenestants:

* Aquest grup el formaven l’aristocràcia i la burgesia, els seus centres vitals eren les festes, els balls, els salons literaris, els banquets i les recepcions.
* Afició a lestertúlies de cafè, només per homes i a les nits.
* Noves maneres de relacionar-se anant en llocs com el teatre, la música i l'òpera.
* Una diversió que compartien amb la CLASSE POPULAR era les cursesde braus.
* Les dones ocupaven moltes tardes amb visites a casa d’amigues o familiars.
* Accions de caritat(acció respectada i cristiana)
* Costum de passejar per els rambles i avingudes.* Van ser habituals Les sortides al camp, els viatges, l'estiueig i el descans en balnearis, i més encara amb el ferrocarril escurçant distàncies

CLASSES POPULARS:
* Vida social limitadaque els de la CLASSE BENESTANT a causa de llargues jornades populars, mitjans econòmics escassos i alt grau d’analfabetisme.
* En acabar la feina els obrers i els pagesos es reunien en lestavernes(Problemes d’alcoholisme entre els obrers)
* A causa de analfabetisme es van crear els ateneus, que eren centres d'alfabetització i difusió cultural per a les classes populars
* La classe...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS