Informe Cient Fic

Páginas: 5 (1171 palabras) Publicado: 27 de julio de 2015
PARTS D’UN INFORME CIENTÍFIC
Un informe científic sempre presenta les mateixes parts amb l’ordre establert. Les parts que ha de presentar un informe són les següents:
Títol i nom dels autors
Introducció
Experiment realitzat
Resultats
Conclusions
Bibliografia
Títol i nom dels autors
El títol ha de fer referència a l’experiment realitzat i normalment només consta d’una frase i en alguns casos dedues, mai més. Podem distingir dos tipus de títols, els que descriuen clarament l’experiment realitzat (Ex: Anàlisi de la conductivitat elèctrica de diferents tipus de substàncies) que són els més emprats o aquells que intenten captar l’atenció del lector (Ex: L’aigua condueix l’electricitat?).
Els autors es col·loquen just davall el títol ordenats per ordre alfabètic del llinatge.
El títol i elsautors no es posen a una fulla apart, es posen al mateix document de l’informe emprant una mida de lletra més gran per al títol que per a la resta de document. Els autors es solen posar emprant una mida de lletra intermèdia entre l’emprada pel títol i per la resta de document.
Introducció
A la introducció s’han d’incloure vàries coses. La introducció serveix per donar una idea al lector del’informe del que heu investigat i per què ho heu fet. En primer lloc cal explicar el concepte general del que s’ha investigat. Per exemple, si heu investigat la conductivitat elèctrica de diferents substàncies hauríeu d’explicar que és la conductivitat, com es mesura, de què depèn que un material sigui conductor o no... No cal estendre’s massa, amb unes quantes línies això pot estar explicat.
En segonlloc a la introducció s’ha d’incloure l’objectiu de l’experiment. Per exemple: L’objectiu del nostre experiment és comparar la conductivitat elèctrica de diferents substàncies que es diferencien en ... Convé iniciar sempre la frase que indica l’objectiu d’aquesta forma: L’objectiu (del nostre experiment/ la nostra investigació/)... és ...
L’extensió total de la introducció hauria d’esser d’uns dosparàgrafs. Es poden incloure fotografies o dibuixos per explicar millor alguns conceptes.
Experiment realitzat
Aquí s’ha de descriure amb detall l’experiment que s’ha realitzat per investigar el que preteníeu. Cal començar descrivint de forma general el que vàreu fer (exemple: Per mesurar la conductivitat elèctrica s’emprà el mètode del circuit elèctric que consisteix en ...). Després d’haver diten general el que vàreu fer podeu entrar en detalls. Heu d’explicar tots els materials que es varen emprar (excepte aquells que són obvis: guants de làtex, quadern, llapis per anotar els resultats...). Si vàreu emprar reactius químics heu d’indicar les quantitats. La idea és que qualsevol persona que no sabés fer l’experiment ho pogués fer seguint les instruccions que hi ha a aquest apartat.
Al’hora de redactar aquest apartat heu de tenir en compte el següent: s’escriu de forma impersonal (Es va mesurar, es va emprar...); no es poden emprar formes personals (mesuràrem, empràrem...). També heu de tenir en compte que no és una recepta de cuina i per tant aquest apartat no ha d’esser una numeració de passes (1. Abocar aigua dins un vas 2. Mesurar el volum 3. ...; això no). Convé emprarexpressions com: En primer lloc, En segon lloc, A continuació, Una vegada fet això, Finalment ...
A aquest apartat també es poden incloure fotografies o dibuixos per explicar millor el que es va fer.
Resultats
A aquest apartat s’han de presentar els resultats obtinguts. A aquest apartat s’inclouran taules, gràfiques, dibuixos o fotografies en cas necessari... Però encara que aquests elements (taules,gràfiques... )siguin els més importants d’aquest apartat no es poden posar sense introduir-los o explicar-los.
Així en primer lloc convé introduir els resultats d’una forma com A continuació es mostren els resultats obtinguts, La taula de sota mostra els resultats, Els resultats obtinguts foren els que es mostren...
Una vegada mostrats els resultats en forma de taula o gràfica s’han de comentar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informe De Experimento Cient Fico
  • Informe Cient Fico
  • INFORME CIENT FICO DE BIOLOGIA
  • Informe Cient Fico
  • INFORMES CIENT FICOS
  • Informe Cient Fico
  • ESTRUCTURA DE UN INFORME CIENT FICO 1
  • informe La Perspectiva Cient fica 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS