ingles

Páginas: 13 (3134 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014
EL MÀRQUETING I ELS SEUS ELEMENTS
1. El màrqueting
És el conjunt d’activitats que desenvolupa una empresa encaminades a satisfer les necessitats i els desitjos del consumidor per tal d’aconseguir un benefici.
1.1. Importància del màrqueting
Un producte es ven si hi ha una bona política de màrqueting que el doni a conèixer i el faci desitjable.
Les empreses s’han d’orientar al consumidorperquè descobreixi noves necessitats, i han de presentar que satisfaran els seus desitjos.
Cada vegada hi ha més productes que presenten característiques semblants, és per així, que les empreses dediquen més recursos a realitzar activitats de màrqueting. Des del punt de vista macroeconòmic, hi ha una relació directa entre el desenvolupament socioeconòmic d’un país i el desenvolupament delmàrqueting.
1.2. Els elements del màrqueting
Hi ha 4 elements controlables per l’empresa que formen el màrqueting total o màrqueting mix: producte, preu, promoció i distribució.
Màrqueting fix o total és el conjunt d’activitats tècniques o elements sobre els quals pot actuar una empresa per satisfer les necessitats del consumidor i aconseguir un benefici mutu.
2. El producte
El producte és un bé oservei que fabrica l’empresa. És amb el producte que l’empresa pot influir en el mercat satisfent una determinada necessitat, és a dir, és tot allò que es desitja comprar.
Els productes tenen un elevat grau de substitució entre ells, moment en que es parla de producte diferenciat, que és el conjunt de béns que són el resultat de variar un o més atributs d’un producte, de tal manera que el consumidorel pot percebre com una cosa nova i diferent.



2.1. Tipus de productes
Els productes es poden classificar en tres grans grups:
Productes de consum: aquells que satisfan les necessitats dels particulars, tenen un ús personal, que pot ser individual o familiar (aliments, roba...). Dins d’aquest grup trobem:
Productes fungibles. Una sola utilitat (menjar, productes de neteja...).
De consumdurador. Es poden fer servir motles vegades (moble, vehicle...).
Productes industrials: Béns físics adquirits per les empreses i que són utilitzats en la seva activitat especifica. Respecte els productes de consum, només varia el comprador i la finalitat de la compra. (Farina que compra una família  de consum; farina que compra el forner  industrial).
Serveis: Productes immaterials ointangibles, són el conjunt d’activitats econòmiques que realitza el sector terciari (ensenyament, salut...).

2.2. Cartera de productes
Una cartera o gamma de productes és la totalitat d’articles que una empresa ofereix en el mercat a tots els consumidors. Té 3 característiques:
Amplitud o nombre de línies de l’empresa
Profunditat o nombre de productes de cada línia
Suma de tots els productes del’empresa
Els productes que fabrica una empresa i tenen característiques homogènies són una línia de productes. El conjunt de línies de productes que comercialitza una empresa formarà la seva gamma o cartera de productes.
2.3. Cicle de vida d’un producte
És la durada en el mercat d’un producte i està format per les etapes de:

2.4. L’envàs
Les característiques més importants que ha de complir unenvàs per aconseguir l’objectiu d’afavorir el volum de vendes del producte són:
Abans de la compra:
Identificació fàcil. S’ha d’aconseguir que un producte tingui una personalitat, és a dir, una forma, un color, etc., que sigui identificatius d’aquell producte en diferència de la resta.
Associació de continent contingut. No tots poden tenir un envàs de vidre que permeti reconèixer que hi ha al’interior.
Atractiu i impactant. Ha de tenir una combinació de forma i colors que resulti atractiva i es converteixi en la publicitat que faci que el consumidor compri aquell producte i no un altre.
Després de la compra:
Fàcil d’obrir. És important una obertura fàcil.
Comoditat. Si es tracta d’un producte d’ús repetitiu, es millor que presenti facilitat d’obertura i tancament, per a poder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS