Iniciativa emprenedora

Páginas: 27 (6747 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
ACTIVITAT 1: (1 PUNT)

Respon breument a les següents qüestions.

Extensió màxima requerida i aproximada: 15 línies per a cadascun dels apartats següents: (1 punt).

a) Identifica quin tret diferencia fonamentalment a un emprenedor que inverteix tots els seus estalvis i al treballador d’una empresa que cerca una feina estable i segura. Es tracta d’una actitud o d’un valor? Argumenta la tevaresposta.(0,5 punts)

Emprendre per compte propi i realitzar una inversió, petita o gran, depenent del tipus de negoci, que pot sortir bé o no, implica una capacitat per assumir riscos que una persona que cerca una feina estable i segura per compte d’atri no es planteja. L’emprenedor ha de prendre decisions que impliquin cert risc, i saber assumir la responsabilitat pel que pugui passar, comara quedar-se sense estalvis.

La capacitat per assumir riscos com els guanys econòmics, el sacrifici o la dedicació, han estat trets atribuïts a l'exercici de l'activitat empresarial, i per tant també als emprenedors. Emprendre és assumir riscos, i assumir riscos vol dir que es pot perdre. Allò important no és caure, sinó aprendre que les caigudes marquen el camí cap a l’èxit. Per tant, es tractad’una actitud de les persones envers l'activitat empresarial o les seves actituds emprenedores. Les actituds es manifesten en les opinions envers a determinades situacions o temes i defineixen la forma d’actuar d’una persona (per exemple: capacitat d’assumir riscos, innovar...), mentre que els valors formen part de les conviccions i de les creences de les persones (per exemple: honestedat,responsabilitat...)


b) És possible desenvolupar una iniciativa emprenedora dins d’una empresa ja establerta o, per contra, l’esperit emprenedor requereix sempre crear una nova empresa? Argumenta la teva resposta. (0,5 punts)

Es tracta d’obrir noves oportunitats de negoci aprofitant els recursos preexistents i s'identifica amb la capacitat per detectar noves oportunitats empresarials des d'unaempresa ja creada, i per explotar-les fins convertir-les en un nou projecte o en una unitat estratègica de negoci viable (línies de productes, divisions...)

En l'àmbit internacional, aquest fenomen s'identifica amb les expressions “corporate venturing, corporate entrepreneurship” i “intrapreneurship”. Les seves característiques principals són:

1) Inclouen alguna activitat "nova" per al'empresa.
2) Són iniciades i desenvolupades internament.
3) Contenen un risc superior al que es deriva de l'activitat habitual de l'empresa.
4) En algun moment de la seva evolució com a projecte es gestionen de manera independent.


ACTIVITAT 2: (1 PUNT)

La iniciativa emprenedora pot prendre diverses manifestacions: empresa familiar, franquícia, empresa social, “intrapreneurship”, “spin-*off”;amb diferències en la gestió, en la seva missió i en les limitacions de la seva activitat. Pensa en empreses que coneguis i posa un exemple per a cadascuna d'aquestes formes. Indica també els trets més importants i diferenciadors de cadascuna d'elles. (2 punts)

Extensió màxima requerida i aproximada: 1000 paraules

• EMPRESA FAMILIAR.

Són moltes les empreses propietat de famílies quepassen de generació en generació. En aquests casos, la iniciativa l'emprenen diversos membres d'una família, quedant a les seves mans la presa de decisions. Així, el grup familiar exerceix un control polític, econòmic i de gestió. Generalment la família és la propietària alhora que qui dirigeix l'empresa, i prefereixen finançar-se amb fons propis abans que acudir a fonts externes. Així alguns delstrets més importants d’aquesta manifestació empresarial són els següents:

• El control polític, econòmic i de gestió de l'empresa està en mans dels membres de la família, així com la propietat de l'empresa.
• Existeix una clara influència i relació entre els interessos i objectius del grup familiar i l'evolució de l'empresa.
• En la seva gran majoria, es tracta de pimes.
• Tenen tendència a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INICIATIVA EMPRENEDORA MODUL 1
  • Iniciativa emprenedora
  • Continguts Curs Planificacio I Iniciativa Emprenedora
  • Pac1 Iniciativa Emprenedora
  • Iniciativa Emprenedora
  • 1 Empresa I Iniciativa Emprenedora
  • el mito del emprenedor
  • Errors del emprenedor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS