Instal·Lacio D'Ele

Páginas: 33 (8245 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Introducció
A partir del projecte construït a Figueres l’any 1974 per l’arquitecte Jaume Casas, l’edifici Port lligat, s’han elaborat una memòria descriptiva, plànols i els càlculs per la instal·lació elèctrica, amb l’objectiu d’explicar i detallar tota la instal·lació elèctrica de l’edifici. L’adaptació de l’actual normativa amb la que es va utilitzar en el moment de la construcció, ens ha fetmodificar algun paràmetre o característica que en aquell moment no es contemplava i ara està regulat per normativa. Han aparegut diferents paràmetres desconeguts que ens han fet aprofundir molt i que ens han ajudat a aprendre d’ells i entendre avantatges i inconvenients de cadascun.

1

Reglament Electrotècnic per Baixa tensió, aprovat pel Real Decret 842/2002:
Llei estatal que regula lesinstal·lacions de baixa tensió. Ja inclou les normes UNE-EN europees: - ITC-BT-08 Presenta els tres possibles esquemes de distribució en funció de la posta a terra del neutre de les masses, dels que dependran les característiques dels sistemes de protecció contra contactes directe i indirectes. - ITC-BT-09 Enllumenat exterior: condicionarà les característiques dels llums que són a l’entrada del blocen espais comunitaris. -ITC-BT-10 Té per objecte establir els criteris de pre dimensionat de les instal·lacions, adequant-les a l’ús previst i per facilitar que en posteriors ampliacions no s’hagi de modificar tota la instal·lació. Des del punt de vista de la companyia, per “dimensionar la capacitat de subministrament de les línies de distribució”. - ITC-BT-12 Descriu les parts i esquematitza lapart de la instal·lació referent a les instal·lacions d’enllaç: caixa general de protecció, línia general d’alimentació, elements per a la ubicació de comptadors, derivació individual, caixa per a interruptor de control de potència, dispositius generals de comandament i protecció. - ITC-BT-13 Descriu les caixes generals de protecció, com i on han d’anar col·locades i característiques dels elementsque les conformen. - ITC-BT-14 Línia general d’alimentació. Tracta de la instal·lació i el dimensionat. - ITC-BT-15 Derivacions individuals. Tracta de la instal·lació i el dimensionat. - ITC-BT-16 Comptadors: descriu com s’han de col·locar en quines condicions i característiques han de complir. - ITC-BT-17 Dispositius generals i individuals de comandament i protecció. Interruptor de control depotència. Derivacions individuals. - ITC-BT-18 Terra. En descriu les característiques d’instal·lació, així com de materials i on s’ha de connectar. - ITC-BT-19 Prescripcions generals sobre les instal·lacions interiors. Sobretot centrat en les condicions que han de complir els conductors de la instal·lació. - ITC-BT-20 Es presenten els diferents sistemes d’instal·lació de les canalitzacions tal i comels presenta també la norma UNE 2040-5-52, detallant-se la forma d’efectuar la seva instal·lació, així com les principals característiques dels conductors i dels tubs o canals protectors per a cada un dels sistemes més habituals.

2

- ITC-BT-21 Tubs i canals protectors. Descriu les canalitzacions per les que transcorreran els conductors de la instal·lació, distingint també els mètodes decol·locació. - ITC-BT-25 Aquest apartat explica com es fa la previsió de càrregues de l’edifici, com calcular si val electrificació bàsica o elevada i quants circuits són necessaris a efectes de sectorització. També dóna exemples gràfics de circuits interiors. - ITC-BT-26 Prescripcions generals de la instal·lació: complementa la ITC-BT-19 i afegeix instruccions sobre la connexió.

Decret 363/2004de la Generalitat de Catalunya
Conté la classificació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió en relació amb els tràmits administratius que requereixen per a la seva execució, les verificacions i controls, les noves figures d’empresa instal·ladora i d’instal·lador autoritzat de baixa tensió, així com les funcions de les entitats d’inspecció i control concessionàries de la Generalitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • instal·lació active directory
  • Las fantásticas aventuras de Mademoiselle d'El Amour y el Príncipe Arlequín.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS