Ishi, El Ultimo De Su Tribu

Páginas: 4 (906 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
Monografia: ISHI, EL ULTIMO DE SU TRIBU

Els temes que més interessen a Theodora Kroeber i al seu marit Alfred Kroeber i que ens relaten en ISHI, EL ULTIMO DE SU TRIBU, són les coneixences de totsels costums del poble Yahi, el poble de Ishi. Amb l’ajuda de Ishi volen recopilar tota la informació possible sobre els seu poble, les seves costums, les seves tradicions, els seus hàbits, ... Volensaber quina es la seva llengua, intenten recollir tot un glossari de les paraules que utilitzen per designar els fruits, els animals, els materials, les accions, ...

Però no només del poble, tambéde la zona on vivien, volen saber la visió que te Ishi del que l’envolta, i els diferents punts de vista que té des de que era un infant a ara que és un home. Com ha estat la seva vida, com han influïttots aquells que hi ha passat per ella, i tot el que ha aprés al llarg dels anys.

N’ Alfred Kroeber era antropòleg i en aquest llibre podem trobar petits detalls que ens deixen entreveure quebuscava saber tot el possible sobre les tribus i poblats del indis americans, la seva investigació va ser duta a terme des del final del segle XIX i principis del XX, la seva segona esposa TheodoraKroeber va ser qui va redactar la fascinant història de Ishi.

[Yo podria hacer que las flechas volaran con estos arcos. Pero no conozco los Pueblos que los fabricaron: algonquinos, comanches, navajos,dice el Majapa; y persas, escritas, macedonios; ...] p.163

En la monografia l’autora ens explica que abans de que el sheriff trobes a Ishi i Alfred pogués començar a establir una amistat d’onsorgiria la confiança per explicar-li tota la seva història i ensenyar-li tot el que volgués saber del seu poble i la seva llengua, el seu marit, Alfred, va a buscar-lo durant gairebé un més pel Gran Vallei el Wowunupo després de que sapiguesisn de la seva existencia per la seva mare malalta trobada a la cova del Wowunupo.

[... Ese vino a la ciudad, al watgurwa-museo, a contarme que había...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la ultima tribu
  • la ultima tribu
  • Ishi, el último yahi
  • Tribu
  • Tribu
  • Tribu
  • La tribu
  • tribu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS