jdhgfeir

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
TEMA 6: ORÍGENS I EXPANSIÓ DE LA CORONA DE CASTELLA.
A la serralada cantàbrica s'hi va fromar el regne d'Astúries, que al cap de poc temps es va convertir en el regne de Lleó.
Per defensar-se delsatacs musulmans, van construir molts castells a la rfontera oriental i per això la van nomenar Castella, amb el tems es va convertir en un regne.
Els regnes de Castella i Aragó es van unir el segleXII, amb el nom de corona de Castella, Va permetre aquest regne ocupar la majoria de territoris musulmans i també repoblar les terres conquerides.
La Corona de Castella va orientar l'economia cap ala ramaderia i va fer que els nobles s'encarreguessin, que eren els propietàris de terres i ramats.
L'explotació de la llana que s'ovtenai de la raça d'ovella merina els va fer més rics i la poderosanoblesa castellana es va enfrontar sovint a la monarquia per mantenir els privilegis i poder.
L'ORIGEN DEL REGNES CANTÀBRICS
1.1 el regne d'Astúries.
En aquest territori s'hi van refugiar algunsnobles visigots.
Un d'aquests anomenat Pelagi, va tenir una primera victòria contra els musulmans prop de Covadanga l'any 722.
Aquest fet a estat anomenat L'inici de la reconquesta. es a dir laconquesta per part dels regnes catalans contra les terres que ocupaven els musulmans.
Els succesors de Pelagi: Alfons I i alfons II, van crear un regne al voltant d'Ovideo, l'anomenat regne d'Astúries, vanmanifestar la independència amb l'emirat de Còrdova negant-se a pagar-li els tributs.
Aquest regne es va expandir cap a l'oest i va conquerir una part de Galícia.
1.2 El regne de Lleó.
Alfons IIIa la segona meitat del segle IX, va aprofitar la debilitat dels emirs cordovesos i ocupà els territoris des de la serralada cantàbrica dins al riu duero( zona despoblada i abandonada per lesguarnicins militars usulmanes).
El monarca va repoblar la zona amb gent: càntabra, gallega i basca, i també amb mossarabs que havien fugit d'Al.landalus.
Per controlar millor les noves terres i protegir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS