jehjehe

Páginas: 3 (746 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
REFERENTS HISTÒRICS
Italia renaixentista format per petites ciutats com Florencia o Milà, dominades per families d’aristòcrates o banquers.
Segle XVI, les lluites entre Francesc I i Carles V vanconvertir Europa en un camp de batalla. Carles D’Habsburg havia aconseguit el títol d’emperador del Sacre Imperi Romanogermànic en contra de Francesc I. Grans repercussions a Italia, per el suport delpapa al monarca franc´´es va provocar l’assalt de la ciutat de Roma per les tropes imperials l’any 1527. Causa principal de la decadencia del papat i posterior diàspora de pintors, escultors iarquitectes.
A la Itàlia del Quattrocento, les dinasties de prínceps o tirans, van ser capaç de mantenir-se en el poder durant molts anys. Segle XVI, els monarques governaven amb el suport de la burgesiaurbana.
Economic: Final del segle XV, creixiement gracias a activitat manufacturera i comercial d’Alemanya i dels descobriments geogràfics d’Espanya i Portugal, or i plata procedents d’Amèrica. Varepercutir en l’art, major desenvolupament cultural.
LOCALITZACIÓ I EVOLUCIÓ ARTÍSTICA
Les noves tendències artístiques es van desenvolupar a Itàlia. Florencia, Roma, Venècia...
Segle XVI elRenaixement es va estendre per tota Europa. Nous centres artístics: escola alemanya, flamenca, espanyola i anglesa.
2 períodes: Quattrocento (XV) i Cinquecento (XVI) termes que juntament amb el movimentmanierista (XVI) defineixen tendencies artístiques de l’época. El manierisme es desenvolupa juntament amb un classicisme que és deutor de les propostes cuattrocentistes.
HUMANISME L'humanisme és un fet derenovació cultural que va sorgir a Itàlia, al segle XIV i que va ser expandit per Europa durant els segles XV i XVI.Una de les concrecions de l'humanisme va ser el moviment europeu de retorn al'estudi i valoració dels clàssics grecollatins que es va desenvolupar a partir del segle XVI, el vessant cultural del qual va ser el Renaixement.
MANIERISME El manierisme és un estil artístic que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS