jhvkjbiuv

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
UN MÓN DE DESIGUALTATS: DRETS CIVILS I DRETS POLÍTICS

Els pobles sobre els que heu treballat i els tuareg no són pobles civilitzats. Ser un poble civilitzat vol dir que vius en una ciutat i pertant aquests pobles que no viuen en ciutats no són civilitzats.

Com ja saps, les primeres ciutats de la història van aparèixer 5000 anys aC, o sigui fa més de 7000 anys, al voltant de grans riuscom el Nil (Egipte), el Tigris i l’Eufrates (Mesopotàmia), l’Hindus (l’Índia) i el Groc (Xina). Gràcies als excedents agrícoles dels pobles sedentaris del Neolític la població va créixer i es van poderfer grans ciutats (màxim 10.000 persones). L’organització de tanta gent en un espai concret va estar al càrrec de sacerdots o militars que van imposar normes severes i forts impostos. Però això erabo, tot i els abusos, perquè els feia forts en cas de males collites o perills. Podien ajudar-se uns als altres i estaven més segurs.
Avui dia a l’Estat espanyol hi vivim 45 milions de persones i ala ciutat de Tòquio uns 20 milions. Creieu que el tipus d’organització pot ser el mateix que a l’Edat Antiga?.

Han passat molts anys des de llavors però l’organització política i el dret civil sónles formes evolucionades que tenim encara avui dia per conviure civilitzadament.

QUÈ ÉS EL DRET CIVIL?
El dret civil és el conjunt de normes jurídiques i principis que regulen les relacionspersonals o patrimonials entre persones. Se'l pot definir també, en termes generals, com les normes i principis que regulen les relacions més generals i quotidianes de la vida de les persones. De la mateixamanera, a vegades es denomina dret civil al conjunt de normes incloses dins d'un codi civil.
Recorda que el primer codi civil, conjunt ordenat de normes que regula les relacions civils (entreciutadans), va ser promulgat per Napoleó al 1804. A Espanya data de 1889 i s’ha anat adequant als temps actuals.
Aquest Codi és legislació estatal, i com a tal, supletori en aquells territoris que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS